x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zece bolnavi scoşi cu elicopterul din zăpada care a izolat comunele Sihle şi Băleşti din Vrancea

Zece bolnavi scoşi cu elicopterul din zăpada care a izolat comunele Sihle şi Băleşti din Vrancea

de Agerpres    |    27 Ian 2014   •   18:52
Zece bolnavi scoşi cu elicopterul din zăpada care a izolat comunele Sihle şi Băleşti din Vrancea
Sursa foto: Mugur Vărzariu/Intact Images

Zece persoane cu probleme de sănătate care impuneau intervenţie de urgenţă au fost transportate, luni, din localităţi vrâncene izolate de zăpadă, cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, către satul Dumbrăveni, de unde au fost preluate de ambulanţe şi duse la unităţi spitaliceşti din Focşani.

Pacienţii, între care un copil de 5 ani cu febră, o femeie în vârstă de 64 de ani ce suferise un traumatism toracic încă de duminică dar nu se putuse ajunge la locuinţa sa, precum şi o gravidă, au fost preluaţi din satele comunei Sihlea şi din localitatea Băleşti.

Paramedicii de pe maşinile SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean au asigurat asistenţa medicală şi transportul persoanelor care necesitau ajutor medical, iar ambulanţele firmei private BGS au transportat, conform protocoalelor încheiate, pacienţii dializaţi.

"Pe durata întregii misiuni, acţiunile au fost gestionate şi monitorizate prin dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea, structura care a asigurat dispozitivul de intervenţie pentru preluarea pacienţilor de la aeronava la ambulanţele care îi aşteptau. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Focşani au fost cei ce asigurat măsurile specifice pe durata întregii misiuni cu o autospecială de lucru şi 6 salvatori", a declarat Cristina Duţă, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.

"Vremea era cruntă, abia se vedea jos. Important este ca i-am găsit pe toţi. Toate drumurile sunt troienite. Este vreme proastă şi se depune gheaţă. Misiunea a durat cam o oră şi jumătate. S-a încheiat cu bine", a precizat, la rândul său, comandorul Emil Bucuraş din echipajul elicopterului.

×
Subiecte în articol: zapada vrancea cod portocaliu