x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zece mii de şomeri vor primi, gratuit, telefoane mobile. Motivul: să fie anunţaţi despre locurile de muncă vacante

Zece mii de şomeri vor primi, gratuit, telefoane mobile. Motivul: să fie anunţaţi despre locurile de muncă vacante

29 Iul 2011   •   13:12

Zece mii de someri din judetele Cluj si Alba vor primi gratuit cartele si telefoane mobile pentru a putea fi sunati si anuntati despre locurile de munca vacante, masura facand parte dintr-un proiect cu finantare europeana in valoare de 3,7 milioane de euro al AJOFM Cluj, transmite Mediafax.

'AJOFM Cluj va inaugura la 1 august proiectul Call Center care beneficiaza de finantare europeana de 3,7 milioane de euro. In cadrul acestuia, 10.000 de someri din judetele Cluj si Alba vor primi gratuit cartele de 5 euro si telefoane mobile ieftine pentru a putea fi anuntati in legatura cu locurile de munca vacante si a fi indrumati sa se prezinte la angajatori la o anumita zi si la o anumita ora. In urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobila, am primit pentru derularea acestui proiect 30.000 de minute si 5.000 de sms-uri pe luna. De asemenea, somerii vor putea fi anuntati si in cazul in care va fi organizata o bursa a locurilor de munca', a spus directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Potrivit acestuia, cei 14 angajati ai Call Center-ului vor tine legatura atat cu angajatorii care anunta locuri de munca vacante, cat si cu persoanele din baza de date a AJOFM Cluj aflate in cautarea unui loc de munca.

Call Center-ul poate contacta circa 1.000 de persoane pe zi. Daca un somer contactat de operatorul de la Call Center este trimis la un angajator si nu se prezinta, risca sa isi piarda indemnizatia de somaj, precizeaza Don.

×