x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

23 Aug 2016   •   21:20
Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Zeci de bucureşteni au venit marţi după-amiază cu flori şi lumânări la Biserica Sfântu Gheorghe Nou pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost marele actor Marin Moraru.

Printre cei care au dorit să îşi ia rămas bun de la Marin Moraru s-au aflat actorii Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu, Vladimir Găitan, precum şi ziarista Maria Capelos, cea care i-a fost alături artistului în scrierea cărţii "Suntem ce sunt amintirile noastre".

Prezent la biserică, academicianul Răzvan Theodorescu a spus că Marin Moraru a fost un mare artist, pe care l-a urmărit în toate etapele creaţiei sale.

"Marin Moraru a însemnat un mare artist pe care l-am urmărit în toate etapele creaţiei sale, după ce a fost la Teatrul Tineretului. Ne-am cunoscut aproape toate creaţiile. (...) În plus se întâmpla ca să îl întâlnesc, nu în fiecare dimineaţă, eram vecini în Dorobanţi, îşi lua ziarele, îmi luam ziarele, comentam câte ceva, el sobru şi cu umor întotdeauna, un artist excepţional şi un om de o discreţie pe care n-am întâlnit-o în lumea artistică. (...) Când eram ministru, am avut ocazia să-l întâlnesc de mai multe ori, un mare artist şi un mare om", a declarat Răzvan Theodorescu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Marin Moraru a fost depus marţi, la Biserica Sfântu Gheorghe Nou din Capitală, unde va rămâne până miercuri, în jurul orei 10,00. Ulterior, acesta va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

La ora 13,00, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Bellu, înmormântarea urmând să aibă loc la ora 14,00, pe Aleea Artiştilor.

Actorul Marin Moraru a murit duminică, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 79 de ani.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: marin moraru