x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de angajați din Sănătate pichetează Ministerul Finanțelor Publice

Zeci de angajați din Sănătate pichetează Ministerul Finanțelor Publice

23 Sep 2013   •   12:10
Zeci de angajați din Sănătate pichetează Ministerul Finanțelor Publice

Peste 100 de membri ai Federației SANITAS pichetează, luni, de la ora 11.00, sediul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), cerând alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate.

Protestatarii fluieră din vuvuzele și scandează lozinci precum: 'Hoții!' sau 'Ieșiți afară!', cerere îndreptată către reprezentanții MFP.

'La protestul de astăzi (luni—n.r.) participă peste 100 de salariați din unitățile sanitare din județul Iași și din municipiul București. Oamenii cer alocarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Sănătate, precum și promovarea unei legi pentru întreg personalul din acest domeniu de activitate. Dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate, atunci acțiunile de protest vor continua pe parcursul acestei săptămâni, urmând ca în luna octombrie să organizăm un miting și un marș de protest la București. În cazul în care nici după aceste acțiuni nu se vor lua măsuri pentru rezolvarea situației noastre, ne gândim chiar să declanșăm greva generală în Sănătate', a spus Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației SANITAS, citat de Agerpres.

Acțiunea de protest din fața Ministerului de Finanțe urmează să se încheie la ora 13.00.

×
Subiecte în articol: sanitas protest