x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de gospodării din patru comune nemţene au fost distruse de inundaţii şi grindină

Zeci de gospodării din patru comune nemţene au fost distruse de inundaţii şi grindină

05 Mai 2013   •   16:41
Zeci de gospodării din patru comune nemţene au fost distruse de inundaţii şi grindină
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Cel puţin 63 de case au fost afectate de ploile torenţiale însoţite de grindină care au căzut în şase localităţi din judeţul Neamţ în după-amiaza zilei de sâmbătă, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de reprezentanţii Prefecturii, informează agerpres.ro.

Fenomenele meteorologice periculoase s-au înregistrat cu precădere în comunele Ţibucani, Războieni, Tupilaţi şi Urecheni. În cele patru localităţi, alte 65 de anexe gospodăreşti au fost lovite de viituri, iar 40 de animale au murit. 

Două persoane în vârstă au fost evacuate din locuinţele afectate de inundaţii, în special pentru a nu face atacuri de panică.

Potrivit aceluiaşi bilanţ, 30 de hectare de teren arabil au fost afectate de torenţi şi grindină, iar un drum comunal a fost distrus.

În urma aluviunilor a fost rupt un stâlp de joasă tensiune, iar 30 de abonaţi din satul Davideni, comuna Ţibucani, au rămas fără curent electric.

Echipe formate din reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean şi Sistemul de Gospodărire a Apelor se află şi duminică în localităţile afectate pentru a inventaria şi a evalua toate pagubele produse de inundaţii şi grindină. 

×
Subiecte în articol: grindină neamţ indundatii