x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de locuinţe au fost inundate şi traficul feroviar a fost blocat în judeţul Neamţ.

Zeci de locuinţe au fost inundate şi traficul feroviar a fost blocat în judeţul Neamţ.

03 Iun 2009   •   00:00

Cel puţin 50 de locuinţe din mai multe localităţi din judeţul Neamţ au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale, iar în municipiul Piatra-Neamţ un bărbat a fost luat de o viitură, fiind salvat de către pompierii militari şi transportat la spital, potrivit reprezentanţilor ISU, citaţi de Mediafax.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, căpitan Iulian Jugan, ploaia torenţială şi furtuna au creat probleme în municipiul Piatra-Neamţ şi în comunele Gârcina, Pângăreşti şi Alexandru cel Bun.

Conform sursei citate, deocamdată nu există un bilanţ al locuinţelor şi gospodăriilor inundate, însă au fost afectate de ape cel puţin 50 de locuinţe, unde pompierii au fost solicitaţi să intervină.

Pomperii intervin în comuna Alexandru cel Bun, unde un stâlp de susţinere a conductei de gaz s-a prăbuşit, existând pericolul ruperii conductei de gaz metan, la faţa locului intervenind şi echipaje ale E.On.

Totodată, pompierii militari au intervenit pe Strada Plopşor din cartierul Sărata din municipiul Piatra-Neamţ, unde un bărbat care încerca să îşi mute maşina a fost surprins de o viitură formată din cauza apei scurse de pe versanţi. Bărbatul a fost târât de viitură pe o porţiune de aproximativ 50 de metri. El a fost salvat de către pompierii militari, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal, întrucât a suferit o contuzie la un picior.

Tot în cartierul Sărata, pârâul care trece prin zonă a fost blocat cu buşteni, iar apa a inundat calea ferată. În prezent, circulaţia feroviară spre Bicaz este blocată, echipaje de pompieri intervenind la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a precizat că în cursul acestei seri a fost primită de la Centrul Meteorologic Regional Moldova o nouă "avertizare de fenomene meteo periculoase", frontul atmosferic deplasându-se spre Roman şi spre comunele Bahna, Moldoveni, Secuieni, Săbăoani, Trifeşti şi Sagna.

×
Subiecte în articol: observator