x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de mesaje la Facebook pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion. “A fost nevoit să-şi exercite meseria pe hârburi”

Zeci de mesaje la Facebook pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion. “A fost nevoit să-şi exercite meseria pe hârburi”

de Marina Constantinoiu    |    Carmen Anghel    |    22 Ian 2014   •   17:26
Zeci de mesaje la Facebook pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion. “A fost nevoit să-şi exercite meseria pe hârburi”

La o zi de la moartea lui Adrian Iovan, cunoştinţele şi prietenii îi simt lipsa şi se gândesc la fiul lui, Albert, care nu-şi va mai vedea niciodată tatăl, motiv pentru care i-au lăsat zeci de mesaje la Facebook.

“Cine crede în zbor e stăpân peste zare”, aşa sună unul dintre mesajele postate pe internet şi asta pentru că apropiaţii ştiau că Adrian Iovan chiar era stăpân la bordul aeronavelor, chiar şi în momentele cele mai dificile.

“Piloţii nu mor niciodată. Ei decolează şi nu se mai întorc”, scrie un alt admirator de-al lui Adrian Iovan pe o reţea de socializare.

Prietenii îl deplâng pe Iovan şi îşi arată respectul faţă de acesta şi prin mesaje personalizate. De pildă, unul dintre amicii săi îi scrie: “Adi, bunul meu prieten, îmi pare nespus de rău că nu am reuşit să-ţi spun ieri 'Have good landing, my friend'! Adio, prietene!”, în timp ce un alt prieten scrie: “Este de neimaginat că un titan al zborului şi-a găsit sfârşitul în zbor”.

“Îmi pare atât de rău, Adi! Oamenii adevăraţi, asemeni ţie, fac viaţa de zi cu zi să pară mai sigură, mai frumoasă, mai bună. Acum ne-ai lăsat doar amintirea ta. Am rămas privind la cer, dar mult, mult mai săraci prin dispariţia ta. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, postează un alt admirator de-ai pilotului Adrian Iovan.

Pentru mulţi dintre cei pasionaţi de zbor, Iovan a fost şi va rămâne un erou, aşa cum subliniază şi una dintre cunoştinţele sale, tot pe internet.
“Adriane, ţi-ai făcut doar datoria într-un loc unde acest lucru nu prea contează! Ca fost personal navigant ştiu că zborul pentru noi este atât de molipsitor, încât izul său periculos şi frumos îţi rămâne pe viaţă în suflet. Eşti un erou, eşti un pilot adevărat, iar noi nu putem decât să-ţi mulţumim că ai existat printre noi... atât de frumos, de decent şi special”.

Mesaje de condoleanţe au fost postate şi pe pagina de Facebook a Romaniţei, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan. Cele mai multe sunt de regrete, de susţinere morală a copilului celor doi, dar sunt unele mesaje mai acide la adresa creatoarei de modă.
“A fost ucis de sărăcia sistemului şi de incompetenţa celor care trebuia să-i salveze. Îl putem considera erou. Ne mor valorile şi din ce în ce suntem conduşi de incompetenţi. Şi-a strigat suferinţa (materială) când i-a fost luată pensia, dar nu au fost urechi să audă, şi el a fost nevoit să-şi exercite meseria pe hârburi, adevărate coşciuge zburătoare. Dumnezeu să-l ierte!”, este un alt mesaj postat pe Facebook.

“De ce oamenii buni sunt apreciaţi doar după...? Mult încercate sufleteşte, odihneşte-te în pace! Condoleanţe Romaniţa şi pentru fiul tău care a avut un tată extraordinar. Să treceţi cu bine şi să-l purtaţi în gând şi rugăciuni tot restul vieţii voastre!”, mai scrie cineva.

“Sincere condoleanţe! Să-l odihnească Bunul Dumnezeu pe omul şi totodată bărbatul (în toată puterea cuvântului), Adrian Iovan! Să-l întărească şi pe micuţul Albert, să-i aline durerea şi să poată să înţeleagă că tăticul sau şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, cu preţul vieţii sale, ca un adevărat profesionist”, este un alt mesaj, cu gândul la fiul lui Adrian Iovan.

“Dumnezeu să-l odihnească, a fost un pilot de excepţie, a murit la datorie, să salveze vieţi, păcat că la mijloc a rămas mare durere pentru băiat pe care îl iubea foarte mult şi pentru fata lui. Nu aş dori să fiu în pielea famiilor lor!”, mai scrie cineva.

“Doamne, ce copil frumos! Nu pot să cred că a rămas fără tată, era iubirea lui, sufletul lui!”, este o altă postare.

“Albert, tatăl tău este erou! Dumnezeu să le dea putere celor din familie” sau “Albert, tatăl tău a salvat vieţi sacrificându-se pe el! Să îl iubeşti la infinit! Trebuia să fie alături de tine şi mama ta, părinţii tăi se potriveau foarte bine!”, sunt două mesaje adresate direct fiului Romaniţei şi al lui Adrian Iovan, Albert.
În amintirea Aureliei Ion, cunoscuţii au dedicat o pagină la Facebook, unde toţi cei care doresc pot lăsa mesaje.

Deşi pagina intitulată “Respect Aura Ion” a fost creată în seara zilei de marţi, deja are peste 7.000 de susţinători, remarcă Agerpres.
Acolo, cei care vor să o păstreze în amintire au postat fotografii cu Aurelia şi gânduri frumoase, dar şi mesaje de rămas-bun.
“Câtă durere trebuie să fie acum în sufletul părinţilor tai, câte nelinişti şi întrebări care probabil nu-şi vor afla răspuns niciodată!? Poate că există o rânduiala divină pe care noi, pământenii, nu o înţelegem, poate că există o raţiune şi un sens al fiecărei pierderi, dar ea nu va ţine loc absenţei tale, Aura Ion, şi nici nu va alina suferinţa mamei tale, a tatălui tău, care în mod nefiresc te vor duce spre locul înhumării. Planurile tale, visele tale îşi vor găsi împlinirea în cer, printre îngeri, iar drumul tău prin viaţă, curmat atât de brusc, nu a fost în zadar”, scrie un prieten al tinerei pe internet.

Localnicii care au ajuns primii în zona unde s-a produs accidentul aviatic din Cluj spun că fata avea lacrimi îngheţate pe faţă. Poate că teama de moarte, dar şi neputinţa au făcut-o să “se dea bătută” în aşteptarea autorităţilor care plecaseră s-o caute pe ea şi pe ceilalţi şase pasageri şi piloţi. Aşteptarea a fost grea pentru cei care se aflau în aeronavă, din cauza rănilor şi frigului, iar Aurelia nu a mai putut duce la bun sfârşit “bătălia”. A murit cu lacrimile pe obraji şi răpusă de temperaturile scăzute din munţii Apuseni.


×