x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de pensionari din Deva, lăsaţi cu buza umflată la coada pentru ajutoare UE

Zeci de pensionari din Deva, lăsaţi cu buza umflată la coada pentru ajutoare UE

de Mediafax    |    03 Oct 2011   •   16:51

Cateva zeci de persoane au protestat, azi dupa-amiaza, in fata centrului de distributie a alimentelor primite de la UE din Deva, nemultumite ca, dupa ce au stat la coada, angajatii Primariei au anuntat ca programul s-a terminat si ca oamenii trebuie sa revina marti pentru a primi alimente.

Oamenii au spus ca au format cozi inca de la ora 9.00 si ca, dupa sase ore de asteptare in soare, au fost anuntati ca trebuie sa revina a doua zi.

"Am stat ore in sir la coada, in soare. Suntem batrani si bolnavi. Nu e destul ca suntem saraci. Isi mai si bat joc de noi? De ce nu ne-au impartit bonuri de ordine si nu ne-au anuntat ca servesc doar 100 de oameni? La ora 15.00 au inchis usile si n-au mai vrut sa ne dea alimente. Cand au vazut ca vin televiziunile si filmeaza au inceput din nou sa ne dea", a declarat un pensionar in varsta de 62 de ani.

Unui alt pensionar, care sufera de diabet, i s-a facut rau, iar politistii comunitari l-au dus pe holul centrului de distributie a alimentelor.

"M-am rugat de politistii comunitari care ne-au tinut afara in soare sa ma lase inauntru ca sunt bolnav, dar n-au vrut sa auda. Acum, dupa ce mi s-a facut rau, abia m-au lasat. E bataie de joc ce se intampla cu noi. Dupa ce am muncit aproape 40 de ani avem pensii mici si trebuie sa ne cersim ajutoarele care vin de la UE pentru oameni ca noi", a declarat Mircia Deniu.

Angajatii Primariei Deva au refuzat sa comenteze incidentul, sub pretextul ca sunt "in afara programului", insa, dupa sosirea jurnalistilor, au reluat acordarea alimentelor doar pentru persoanele care asteptau in curtea centrului. Persoanele care nu au reusit sa ajunga in curtea imobilului vor fi nevoite sa revina marti.

Pensionarii cu venituri sub 400 de lei, somerii, persoanele cu handicap si persoanele fara venit beneficiaza de 32,5 kilograme de alimente de baza de la UE constand in faina alba, faina de malai, orez, paste fainoase, zahar si biscuiti.

×