x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Augustin Zegrean, președintele CCR, se declară surprins de numirea lui Daniel Morar ca judecător al CCR

Augustin Zegrean, președintele CCR, se declară surprins de numirea lui Daniel Morar ca judecător al CCR

25 Mar 2013   •   15:11
Augustin Zegrean, președintele CCR, se declară surprins de numirea lui Daniel Morar ca judecător al CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, şi-a exprimat luni surprinderea pentru numirea lui Daniel Morar ca judecător al CCR, dar susţine că aceasta întruneşte condiţiile legale, potrivit Agerpres.

"Azi am auzit. Am fost surprins şi eu. Este o numire care îndeplineşte condiţiile legale. Condiţiile legale pentru numirea la CCR sunt: 18 ani vechime în muncă juridică, să fie pregătit profesional şi cred că domnul Morar a dovedit că este pregătit profesional", a afirmat luni Augustin Zegrean, la Parlament, după dezbaterea "Rolul Curţii Constituţionale într-o democraţie consolidată. Apartenenţa la puterea judecătorească? Perspective în noul context constituţional" organizată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

Întrebat dacă activitatea de procuror a lui Daniel Morar nu constituie un impediment pentru numirea ca judecător CCR, Zegrean a spus: "Mai sunt judecători care au acţionat ca procurori şi nu le-a pus nimeni nicio piedică în a accede la curtea Constituţională. Procurorii sunt la fel de magistraţi ca şi judecătorii. Nu există nicio deosebire între ei. Constituţia vorbeşte de muncă juridică, nu se vorbeşte de procuror sau judecător sau jurist-consult sau avocat sau altceva", a spus Zegrean.

×
Subiecte în articol: augustin zegrean surprins numire morar ccr