x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zi perfectă de schi în România. Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Zi perfectă de schi în România. Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

03 Feb 2014   •   13:16
Zi perfectă de schi în România. Vezi IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Mii de turişti au luat cu aslat, în weekend, pârtiile din România. În staţiunea montană Rânca, toate cele şase pârtii au fost funcţionale după căderile de zăpadă din ultima perioadă. Stratul de zăpadă are o grosime de aproximativ 80 de centimetri pe pârtii, iar în zonele unde a viscolit atinge chiar şi doi metri.

IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Schiorii s-au îndreptat în acest weekend şi spre staţiunea montană Păltiniş, mai ales spre complexul Arena Platoş, unde stratul natural de zăpadă măsoară 19 centimetri, la care se mai adaugă cel artificial, creat cu tunurile de zăpadă.

Hotelul de gheaţă şi cele trei igluuri de la Bâlea Lac au fost rezervate în totalitate în acest weekend, mai ales de turişti veniţi din Anglia. Temperatura maximă la care se poate ajunge în interiorul camerelor îngheţate este de plus două grade Celsius.

La Bâlea Lac se află cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de aproape 1,3 metri, iar aici se înregistrează risc însemnat de producere de avalanşe, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Singura pârtie amenajată din judeţul Sibiu unde zăpada este bună, iar vântul nu bate cu putere este pârtia Trecătoarea Lupilor din comuna Gura Rîului. Aici, pârtia de 500 de metri este situată într-o vale care o protejează de vânt, ceea ce a atras mulţi turişti dornici de schi.


×