x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zi toridă în Capitală: Termometrele vor arăta 31 de grade. Vezi prognoza meteo

Zi toridă în Capitală: Termometrele vor arăta 31 de grade. Vezi prognoza meteo

22 Mai 2009   •   00:00

Deşi suntem abia la jumătatea lunii mai, mercurul din termometre va urca până la 31 de grade. Nici în celelalte oraşe din sud-vestul ţării nu va fi mai bine, anunţă antena3.ro.

La Drobeta Turnu Severin şi Timişoara, Călăraşi sau Craiova, temperaturile vor ajunge la 32-33 de grade.

Specialiştii spun că de vină ar fi încălzirea globală. Anul trecut, în aceaşi perioadă, termometrele arătau doar cu un grad, două mai puţin ca acum.

Creşterea temperaturilor, deşi semnificativă, nu este constantă.

Oricum, nu am atins nici pe departe maxima înregistrată până acum în România în luna mai. În 1950 au fost temperaturi de 40,3 grade. Dar tot meteorologii spun că este foarte posibil ca la anul, sau peste doi ani, în mai, să fie o primăvară răcoroasă.

PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND-UL 22-24 MAI:

ÎN ŢARĂ, vremea va fi deosebit de caldă, vineri, pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 33 de grade, mai scăzute pe litoral şi minime între 11 şi 19 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil şi doar în zona de munte izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Începând de seara, în regiunile din vestul, nordul şi centrul teritoriului, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin înnorări, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi local averse. Vor fi condiţii de grindină.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în partea de sud a ţării, în timp ce în restul zonelor temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar izolat averse şi descărcări electrice în zona de munte şi în estul teritoriului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 28 de grade, mai ridicate în Câmpia Română până la 34 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade.

Duminică, vremea va fi caldă şi în general frumoasă ziua, când cerul va fi variabil şi izolat. După-amiaza vor fi ploi de scurtă durată, în special în zona de munte şi în vest. În cursul nopţii instabilitatea atmosferică se va accentua cu deosebire în regiunile vestice şi sud-vestice, unde cerul va prezenta înnorări şi local vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului aceste fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade.

ÎN BUCUREŞTI, vremea va deveni deosebit de caldă, vineri, pentru această dată, cu o maximă termică de 30...31 de grade şi o minimă de 16 ...17 grade.

Cerul va fi mai mult senin ziua şi cu unele înnorări noaptea, iar vântul va sufla în general slab.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 14 ...15 grade.

Duminică, vremea va fi caldă şi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va fi posibil ca trecător să plouă şi să se semnaleze descărcări electrice, spre dimineaţă.

Temperatura maximă va fi de 29 ... 30 de grade, iar cea minimă de 15...16 grade.

LA MUNTE, vremea se va menţine caldă vineri. În cursul zilei cerul va fi variabil şi izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Începând de seara, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin înnorări, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi local averse, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar pe arii restrânse averse şi descărcari electrice cu precădere în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales pe creste.

Temperatura aerului va marca o scădere în masivele nordice, iar în rest valorile termice se vor menţine ridicate, comparabile cu cele din ziua precedentă.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă ziua, când cerul va fi variabil şi doar izolat, după-amiaza, vor fi ploi de scurtă durată. În cursul nopţii instabilitatea atmosferică se va accentua cu deosebire în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi local vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vantului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperatura aerului va marca o uşoară scădere.

×