x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziariști arestați în Ucraina pentru trădare, PREMII ÎN BANI PENTRU MILITARI

Ziariști arestați în Ucraina pentru trădare, PREMII ÎN BANI PENTRU MILITARI

de Dan Constantin    |    14 Feb 2015   •   13:16
Ziariști arestați în Ucraina pentru trădare, PREMII ÎN BANI PENTRU MILITARI

Inca un ziarist a fost arestat in Ucraina sub acuzatia de tradare. Kyiv Post informeaza ca procuratura l-a retinut pe Andrei Zacharchiuk, ziarist la Nevskie Novosti, agentie de stiri din Sankt Petersburg.

Anterior, un ziarist din Ivano Frankivsk, regiune din vestul Ucrainei, apropiata de granita de nord a Romaniei, a fost retinut dupa ce a postat un mesaj impotriva apelului presedintelui Porosenko pentru inrolarea in armata ucraineana.Amnesty International Ucraina a cerut eliberarea imediata a lui Ruslan Kotsaba considerat detinut de constiinta.


In articolul in care prezenta cazul din Ivano Frankivsk, publicatia independenta de limba engleza Kyiv Ppost, ofera date de sinteza despre planurile de mobilizare in armata ucraineana. Potrivit unui oficial al Statului Major, in acest an sunt programate 103 500 chemari sub arme pentru ca efectivele sa ajunga la 250 000 de soldati. Sunt mobilizati barbatii cu varste intre 20 si 60 de ani si femeile  cu varste  intre 20 si 50 de ani.

Rata de refuz la primirea ordinelor de incorporare ramane insa mare.Autoritatile militare au hotarat sa mareasca soldele celor mobilizati, acordand un spor de circa 150 de euro pe luna militarilor- 4600 hrivne, ziua de lupra efectiva fiind stimulata finaciar cu 1000 de hrivne. Potrivit publicatiei citate sunt acordate suplimentar premii pentru distrugerea mijloacelor de lupta ale adversarilor, Ministerul Apararii constituind un fond special pentru aceste plati.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a stabilit cu presedintele Porosenko sa viziteze Ucraina ''in urmatoarele zile''

Romania nu a precizat daca va acorda ajutor militar Ucrainei sub  forma de arme letale. Fostul presedinte Basescu Traian a   declarat in aceasta saptamana ca  ROMANIA NU ARE CAPACITATE financiara si diplomatica PENTRU IMPLICARE in CONFLICTUL DIN UCRAINA.

×
Subiecte în articol: Andrei Zacharchiuk ucraina