x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziarul lui Le Pen il apara pe Eugen Mihaescu

Ziarul lui Le Pen il apara pe Eugen Mihaescu

16 Apr 2004   •   00:00

Revista Frontului National francez, partidul de extrema-dreapta al lui Jean-Marie Le Pen, Francais d’Abord!, publica, in editia sa online de ieri, o nota in care ataca subtil conducerea cotidianului Le Monde, care intentioneaza sa renunte la serviciile caricaturistului roman Eugen Mihaescu.

TAXAT. Eugen Mihaescu, ambasadorul Romaniei la UNESCO si colaborator al cotidianului francez Le Monde de un an si jumatate, s-a alaturat, saptamana trecuta, Partidului Romania Mare. Pentru decizia sa, el a fost anuntat de la Bucuresti ca-si va pierde postul de ambasador, iar in Franta, secretarul general de redactie de la Le Monde a declarat ca este incompatibila colaborarea sa cu ziarul si apartenenta la un partid extremist.

CUNOSTINTE. Ziarul lui Le Pen reaminteste ca Partidul Romania Mare este condus de „nationalistul Corneliu Vadim Tudor, care a fost prezent la congresul Frontului National, in 2003".

Semnatarul notei din Francais d’Abord! afirma ca „dat fiind numarul fostilor (?) militanti ai nebuloasei trotkiste care semneaza in paginile ziarului, nu este nici o surpriza" reactia secretarului general de redactie al Le Monde, Olivier Biffaud, care-l sanctioneaza astfel pe Mihaescu.

Marina Constantinoiu

×
Subiecte în articol: observator