x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ZIUA COPILULUI vine cu multe SURPRIZE pentru cei mici. Ce evenimente vor avea loc, astăzi, în Capitală

ZIUA COPILULUI vine cu multe SURPRIZE pentru cei mici. Ce evenimente vor avea loc, astăzi, în Capitală

01 Iun 2014   •   08:46
ZIUA COPILULUI vine cu multe SURPRIZE pentru cei mici. Ce evenimente vor avea loc, astăzi, în Capitală

Copiii sunt invitaţi să ocupe fotoliile de parlamentar, pe 1 iunie, când porţile Camerei Deputaţilor vor fi deschise pentru ei, sau pot participa la diferite ateliere, expoziţii şi concerte organizate de Ziua Copilului, precum şi la 'Guvernul copiilor'.

* Muzeul Ţăranului Român din Capitală găzduieşte ateliere special dedicate copiilor, dar şi proiecţii de filme. 'Târgul cu poveşti' îi aşteaptă pe cei mici cu jocuri şi jucării, cărţi de poveşti şi de colorat, croşeturi şi straie populare, demonstraţii şi ateliere, filme, basme şi povestiri, în lectura interactivă a actriţei Alexandrina Halic. Totodată, Ada Milea şi invitaţii vor concerta în curtea interioară.

* Camera Deputaţilor organizează duminică 'Parlamentul Copiilor', un proiect prin care îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei rolului şi funcţiilor Legislativului.

* Guvernul îşi deschide porţile pentru copii, de 1 iunie, la Palatul Victoria urmând să se organizeze pentru cei mici concursuri de dans, facepainting, spectacole de teatru, dar şi un Cabinet al copiilor în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta. 100 de elevi merituoşi din câteva şcoli bucureştene vor forma 'Guvernul copiilor' în prezenţa premierului, a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, dar şi a altor membri ai Executivului.

* 300 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a, precum şi copii de la Şcoala Specială pentru Surzi nr.1 vor colora duminică o pânză de aproximativ 300 de m cu desene realizate de graficianul Viorel Baciu, având tema 'Copilărie urbană'. Acţiunea este organizată de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti în cadrul unor manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Totodată, elevi ai liceelor şi cluburilor şcolare din Bucureşti vor prezenta un spectacol şi se va organiza concursul de desene 'Bucureştii, prin ochii copiilor', câştigătorii urmând să fie premiaţi.
Manifestările vor avea loc pe platoul Universităţii Naţionale de Apărare 'Carol I' (fosta Academie Militară).

* Aeroclubul României şi Clubul Aviatorilor organizează la Clinceni un show aviatic special de Ziua Copilului. Spectacolul include demonstraţii ale aeronavelor ultrauşoare, motoparapantelor şi girocopterelor, zboruri acrobatice spectaculoase cu avioane Zlin 50, Zlin 526 si EXTRA330sc, acrobaţii ale formaţiei de planoare White Wings, dar şi cu salturile cu paraşuta efectuate de TNT Brothers şi de către paraşutiştii Aeroclubului României, Blue Wings. De asemenea, la eveniment participă Forţele Aeriene Române cu avioane reactive şi elicoptere militare. Familiile pot asista, de asemenea, la o vânătoare de baloane cu avionul şi pot vedea un impresionant balon cu aer cald. Evenimentul, la care intrarea este liberă, începe la ora 10,30.

* Copiii din Bucureşti şi Ploieşti care merg la Afi Palace Cotroceni şi Afi Palace Ploieşti, între orele 10,00 şi 18,00, au ocazia să-şi descopere o nouă pasiune - bricolajul. Astfel, cei mici pot fi iniţiaţi în tainele bricolajului direct de specialiştii Dremel şi îşi pot lăsa imaginaţia liberă.

* Opera Naţională Bucureşti oferă tururi ghidate pentru copii, duminică, la ora 10,00 şi la ora 11,00. De altfel, întreaga lună este dedicată copiilor la ONB. Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului continuă marţi, 3 iunie, ora 16,00, cu 'Eco motive pe portative', un concert susţinut de Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti în Foaierul mare. Programul lunii iunie este completat de o serie de ateliere de creativitate pentru copii de vârstă preşcolară, organizate în weekend, la Studioul pentru Copii şi Tineret al Operei Naţionale Bucureşti.

* Corul de Copii Radio îi aşteaptă pe cei mici duminică, începând cu ora 12,00, în Parcul Cişmigiu din Capitală la o întâlnire specială cu muzica şi cu personajele de poveste ale lui Walt Disney. Concertul Corului de Copii Radio este inclus în manifestarea anuală 'Cişmigiul copiilor', organizată de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediţie.

* Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' găzduieşte duminică, de la ora 11,00, o conferinţă inedită dedicată peştilor, intitulată 'Expediţie pe malul mării'. Aceasta este, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală şi George Ştefan Năzăreanu, şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre.

* La 'Palatele Brâncoveneşti' sunt aşteptaţi, pe 1 iunie, pasionaţii de maşini şi modelism radio-comandat. Copiii pot învăţa secretele conducerii unui model radio-comandat, iar pasionaţii de modelism îşi pot încerca propriile automodele pe circuitul special amenajat şi pus la dispoziţie de către organizatori.

* În parcul Grădina Icoanei din Bucureşti, cu ocazia Zilei Copilului, are loc o nouă ediţie a evenimentului 'Grădina cu Artişti'. Aflat la cea de-a 13-a ediţie, evenimentul sărbătoreşte copiii printr-o atmosferă de joc şi de poveste, cu 'Ţară, ţară vrem ostaşi', căţeluşi şi pisici, muzică, dans şi costume. Evenimentul susţinut de Primăria sectorului 2 îşi propune să promoveze arta şi creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

* Pentru cel de-al doilea an consecutiv, sub genericul '1 iunie cu Piedone', Parcul Lumea Copiilor găzduieşte evenimente special organizate de Primăria sectorului 4, pentru a celebra Ziua Copilului.

* Primăria sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Centrul Cultural European, organizează duminică spectacolul 'Culorile Copilăriei' în Parcul Crângaşi, eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. Începând cu ora 10,30 şi până la 13,00, tuturor micuţilor le sunt pregătite o mulţime de surprize şi concursuri. Distracţia va continua de la ora 17,00 cu melodii interpretate de Mirabela Dauer, Raoul, Alina Eremia şi Corul Nostalgia. Nu va lipsi o mare tombolă cu multe premii surpriză.

* Tot de Ziua Copilului, cei mai mici pasionaţi de înot pot participa la concursul Micul Delfin, organizat de Baby Spa. Evenimentul reuneşte la concursul de înot Micul Delfin peste 150 de copii din cei 400 care frecventează cursurile Baby Spa, încurajaţi de părinţi şi bunici.

Sursa: Agerpres

×