x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua nebuniei colective. Bilanţ negru la început de 2012: crime, sinucideri, reglări de conturi şi percheziţii

Ziua nebuniei colective. Bilanţ negru la început de 2012: crime, sinucideri, reglări de conturi şi percheziţii

de Mara Raducanu    |    02 Ian 2012   •   21:00
Ziua nebuniei colective. Bilanţ negru la început de 2012: crime, sinucideri, reglări de conturi şi percheziţii

Despre 2012, numai de bine! In timp ce scenariile apocaliptice despre acest an nu contenesc sa apara, inceputul pare sa fie unul in tonul prezicerilor. Ziua de ieri a fost una a nebuniei colective. Am avut de toate: de la crime pana la sinucideri, impuscaturi, reglari de conturi, perchezitii si accidente. Zi sangeroasa in localitatea Sag, din judetul Timis, acolo unde un barbat in varsta de 29 de ani si-a ucis copilul de 7 ani si socrii, iar apoi s-a spanzurat in fata casei. In localitatea Merisani, din judetul Arges, un politist a impuscat din gelozie un tanar cu arma din dotare, dupa care s-a sinucis. In Barbulesti, judetul Ialomita, o persoana a murit prin im­puscare si alte patru au fost ranite in urma unui scandal izbucnit intre doua grupuri rivale. Nici la Mehedinti apele nu au fost fost prea limpezi dupa sarbatori. Politia Judeteana Mehedinti a deschis o ancheta dupa ce patru autoturisme au fost ciuruite cu o arma semiautomata de catre un tanar, principalul suspect fiind chiar fiul sefului Vamii Portile de Fier I.

Sag, judetul Timis
Zi sangeroasa in localitatea Sag din judetul Timis, acolo unde un barbat in varsta de 29 de ani si-a ucis copilul de 7 ani si socrii, apoi s-a spanzurat in fata casei. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea, a declarat ieri ca barbatul de 29 de ani din fiag care si-a ucis rudele, apoi s-a sinucis a lasat un bilet pe care scria "Nu intrati, am facut crime, sunati la 112". Ea a mentionat ca socrii barbatului aveau aproximativ 60 de ani. Potrivit anchetatorilor, copilul de 7 ani avea autism. Socrii barbatului au fost gasiti intr-o camera a locuintei, intinsi pe pat, cu fetele acoperite de perne si cu urme de violenta, iar copilul intr-o alta camera. Mama copilului este plecata in Italia, acesta fiind motivul pentru care barbatul ar fi fost deprimat. La randul sau, primarul comunei fiag, Venus Oprea, declara ca barbatul ar fi recurs la acest gest deoarece sotia sa, care munceste in Italia, l-a amenintat ca va vinde casa in care locuiau cu totii. "Am ramas socat, era un copil deosebit si fratele lui, care l-a descoperit, este surprins, pentru ca ieri (duminica ? n.r.) a fost la masa si au discutat, a pus lemne pe foc si nu parea deprimat. El a fost in Italia mai multa vreme si sotia lui mergea des in Italia, asa si-au facut casa. Casa o trecuse pe numele sotiei si ea l-a amenintat ca o va vinde dupa sarbatori."

Merisani, judetul Arges
Tot ieri, un politist a impuscat un tanar cu arma din dotare, in localitatea Merisani, judetul Arges, apoi a incercat sa se sinucida. Cei doi au fost transportati la spital, unde politistul a decedat. Primele cercetari au aratat ca agentul s-a razbunat pe victima din cauza unor neintelegeri sentimentale. Incidentul a avut loc in satul Borlesti, comuna Merisani, iar martorii spun ca altercatia a avut loc pe strada, dupa ce politistul a coborat din masina si, nervos, a avut o discutie cu tanarul despre care banuia ca are o relatie cu iubita sa. Din primele informatii, politistul, care este angajat la Postul de Politie Baiculesti, nu se afla in timpul serviciului, dar avea arma din dotare asupra sa. Nici la Mehedinti apele nu prea au fost limpezi dupa sarbatori. Politia Judeteana Mehedinti si Parchetul Judecatoriei Drobeta Turnu-Severin au deschis o ancheta dupa ce patru autoturisme au fost avariate de un tanar care a tras cu o arma letala pe o strada din municipiu, Potrivit Mediafax, principalul suspect fiind fiul sefului Vamii Portile de Fier I. Cele patru autoturisme au fost avariate in noaptea de Revelion, suspectul tragand aproximativ 16 focuri de arma in parbrize, lunete, banchete si portiere. Principalul suspect, N.A., de 23 de ani, este fiul sefului Vamii Potile de Fier I, Titu Netoiu.

Barbulesti, judetul Ialomita
O persoana a murit si alte patru au fost ranite in urma unui scandal izbucnit duminica intre doua grupuri din localitatea Barbulesti, judetul Ialomita. Alte trei persoane implicate in scandalul din comuna Barbulesti au fost retinute ieri, numarul acestora ajungand astfel la opt. Primele cercetari ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomita aratau ca incidentul a inceput in momentul in care copiii din cele doua grupuri s-au certat pe strada, iar intre parintii acestora a izbucnit apoi un scandal. In conflict s-au folosit arme de foc si obiecte contondente. Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Ialomita, descinderile au inceput la domiciliul barbatului suspectat ca a tras provocand moartea unui barbat de 35 de ani.

Mehedinti
Politia Judeteana Mehedinti si Parchetul Judecatoriei Drobeta Turnu-Severin au deschis o ancheta dupa ce patru autoturisme au fost avariate de un tanar care a tras cu o arma letala pe o strada din municipiu. Cele patru autoturisme au fost avariate in noaptea de Revelion, suspectul tragand aproximativ 16 focuri de arma in parbrize, lunete, banchete si portiere. Principalul suspect, N.A., de 23 de ani, este fiul sefului Vamii Portile de Fier I, Titu Netoiu, potrivit Mediafax.

×