x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 1 ianuarie 2007 - Justitia ramane fara Registru

1 ianuarie 2007 - Justitia ramane fara Registru

de Carmen Vintila    |    16 Iun 2006   •   00:00

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, pe articole, Legea Camerelor de Comert si Industrie din Romania. Dupa mai bine de trei ore de dezbateri, deputatii au optat pentru trecerea Registrului Comertului din subordinea ministerului Justitiei in administrarea Camerelor de Comert, incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

Impotriva acestei masuri s-au exprimat reprezentantii grupurilor PD , PC si PSD care au votat pentru amendamentul care prevedea ca Registrul sa ramana la ministerul Justitiei. Deputatul liberal Horatiu Buzatu a acuzat statul ca a furat Registrul, "a fugit cu el la ministerul Justitiei si sustine acum ca este al lui". "Un bun furat trebuie inapoiat", a sustinut Buzatu. Veniturile anuale ale Registrului, estimate la aproximativ 15 milioane de euro, precum si administrarea patrimoniului acestuia au generat alte discutii intre deputati.

In final, majoritatea voturilor a fost pentru preluarea patrimoniului Registrului de catre Camerele de Comert, urmand ca modalitatea de preluare a acestuia, a bazelor de date, aplicatiilor sa fie reglementata ulterior prin lege, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2007. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic