x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 256 de semnaturi pentru legea pensiilor speciale

256 de semnaturi pentru legea pensiilor speciale

de Gheorghe Voicu    |    16 Apr 2015   •   14:27

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri la Parlament după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat pentru Agerpres.ro unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea

"Proiectul a fost depus de ieri (n.r.—miercuri) și la Camera Deputaților și la Senat, iar Birourile permanente vor decide care va fi prima cameră sesizată și îl trimit pentru dezbatere. În total am strâns 256 de semnături de la putere și de la opoziție", a spus Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

×