x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 5 scenarii în care Liviu Dragnea ar fi eliminat în 2018

5 scenarii în care Liviu Dragnea ar fi eliminat în 2018

21 Dec 2017   •   22:10
5 scenarii în care Liviu Dragnea ar fi eliminat în 2018

Mai multe informații din interiorul partidelor, prezentate ca subterane ale politicii, au fost dezvăluite joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

1. Ținta politică nr. 1 în anul 2018 este eliminarea lui Liviu Dragnea, atât din fruntea Camerei Deputaților, cât și de la vârful PSD.
Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a funcționat perfect pe modificarea legilor justiției, însă presiunile uriașe interne și externe, însoțite de gesturile DNA, ale președintelui Iohannis și ale protestatarilor vor pune pe tapet insistent obiectivul adversarilor lui Liviu Dragnea: scoaterea sa din joc.

2. Mihai Tudose va deveni o personalitate politică și mai incomodă pentru PSD. Cu mesaje clare de rupere a agendei sale de cea a conducerii PSD, cu o relație mai mult decât funcțională cu președintele Klaus Iohannis, premierul Tudose va fi puternic încurajat în 2018 să preia și conducerea PSD. Adrian Năstase spunea că este nevoie de un congres în PSD în luna martie 2018.

3. Pe fondul speculațiilor intense privind schimbarea conducerii PSD, favoritul Mihai Tudose nu va avea covorul întins și ușa deschisă. Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, și alții visează la șefia PSD. Despre Gabriela Firea se vorbește în egală măsură ca despre un posibil viitor șef al PSD.

4. 2018 va fi anul în care jocul președintelui Klaus Iohannis va fi esențial. Deciziile privind șefii instituțiilor de forță, relația funcțională cu premierul Mihai Tudose, adversitatea uriașă cu Liviu Dragnea - toate îl definesc pe Iohannis anul viitor ca pe un factor esențial de putere în jocul aspru de reașezare a centrelor.

5. O realitate dureroasă pentru PSD: toate taberele partidului, indiferent de numele vehiculate, sunt lipsite de orice contact și sprijin european. Aflat la putere într-o izolare internă periculoasă, PSD nu-și frecventează nici măcar colegii socialiști europeni.

×