x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 70.000 de euro pentru Ron Werber - PSD, condamnat să-şi plătească datoriile

70.000 de euro pentru Ron Werber - PSD, condamnat să-şi plătească datoriile

de Oana Stancu Zamfir    |    25 Iun 2008   •   00:00

PSD a trebuit să fie condamnat în instanţă pentru a-şi plăti datoriile către fostul său consultant Ron Werber. O nimica toată pentru un partid: 40.000 de euro. La care s-au adăugat şi penalităţi de 30.000 de euro, pentru că social-democraţii nu au fost rău-platnici de ieri, de azi, ci încă de la încheierea contractului cu acesta. Tribunalul Bucureşti a decis că PSD trebuie să plătească şi 56.000.000 de lei vechi şi 2.000 de euro, reprezentînd cheltuieli de judecată



PSD a trebuit să fie condamnat în instanţă pentru a-şi plăti datoriile către fostul său consultant Ron Werber. O nimica toată pentru un partid: 40.000 de euro. La care s-au adăugat şi penalităţi de 30.000 de euro, pentru că social-democraţii nu au fost rău-platnici de ieri, de azi, ci încă de la încheierea contractului cu acesta. Tribunalul Bucureşti a decis că PSD trebuie să plătească şi 56.000.000 de lei vechi şi 2.000 de euro, reprezentînd cheltuieli de judecată, informează NewsIn.

Firma strategului israelian, Werber Public Affairs, a dat în judecată PSD încă din septembrie 2007, pentru neplata a 40.000 de euro din onorariul convenit în baza contractului de consultanţă încheiat în noiembrie 2005. Potrivit acestuia, Werber făcea consultanţă pentru Mircea Geoană, dar şi pentru restul conducerii de partid contra a 5.000 de euro lunar. "Deşi, în conformitate cu prevederile contractuale, PSD ar fi trebuit să efectueze prima plată a serviciilor de consultanţă imediat după semnarea contractului, în fapt PSD a efectuat primele plăţi la mai bine de un an de la data scadenţei facturii din 18 noiembrie 2005, şi numai în urma solicitărilor repetate ale WPA", se arată în plîngerea depusă de Werber Public Affairs. La 15 martie 2007, cînd se strînseseră vreo 75.000 de euro, PSD a promis că plăteşte în rate. A achitat 35.000 de euro, şi asta a fost. La 30 martie, unul dintre vicepreşedinţii PSD, Liviu Dragnea, declara că de fapt Werber nu mai lucrează pentru PSD, întrucît încerca să implementeze un sistem care "bulversa" organizaţiile. Alţi lideri declarau însă pentru Jurnalul Naţional la vremea respectivă că Werber ar fi deranjat de fapt prin prea multe laude pentru Adrian Năstase.

ŞI PD RESTANT LA TAL. Nu doar PSD are obiceiul să nu-şi plătească datoriile. Tal Silberstein, consultantul premierului Tăriceanu, a povestit, într-un interviu publicat luni de Jurnalul Naţional, că a fost adus în România de Traian Băsescu în 2002, însă a întrerupt colaborarea cu PD tot din motive de bani. "Nu cred că nu a vrut (n.r. – să plătească). Poate că PD nu avea suficiente resurse să-şi permită consultanţă externă", declară el diplomatic. Anul trecut, nici Alianţa PNL-PD nu reuşea să se rupă oficial, la tribunal, pentru că PNL refuza să plătească partea sa din datoria către firma lui Felix Tătaru, circa 200.000 de euro.

×
Subiecte în articol: politic psd werber