x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Modelul Suciu" sau „Asa nu!" pentru politisti

„Modelul Suciu" sau „Asa nu!" pentru politisti

13 Mai 2004   •   00:00
„Modelul Suciu" sau „Asa nu!" pentru politisti

Secretarul de stat Toma Zaharia a declarat ieri ca exista informatii la nivelul conducerii Ministerului Administratiei si Internelor potrivit carora campania electorala care de abia a inceput va fi „furtunoasa".

ANIELA NINE

Toma a adaugat ca este normal ca aceasta campanie sa se anunte „furtunoasa", deoarece „se aleg reprezentantii autoritatilor locale pentru o perioada de patru ani, se gestioneaza fonduri".

MASURI. In consecinta, MAI a pregatit un plan general de masuri care contine atat masuri operative, cat si masuri informative. Dintre acestea, cele mai semnificative se refera la asigurarea pazei Biroului Electoral Central, a circumscriptiilor electorale judetene si a locurilor de tiparire a buletinelor de vot.

Secretarul de stat Zaharia Toma a precizat ca politistii si jandarmii care vor asigura paza sectiilor de votare vor fi instruiti atat cu privire la respectarea legii privind folosirea armamentului si munitiei din dotare, cat si in privinta modului de asigurare si pastrare a acestora pe timpul executarii misiunii.

INSTRUIRE. Intrebat daca politistii si jandarmii au fost instruiti sa nu procedeze precum procurorul clujean Danila Suciu, care a participat la lansarea candidaturii ministrului Ioan Rus la Primaria municipiului Cluj-Napoca, secretarul de stat a declarat ca personalul MAI a fost instruit in acest sens si ca va fi prezent la astfel de manifestatii numai pentru a asigura buna desfasurare a acestora, prevenind si stopand incidentele care s-ar putea produce in astfel de cazuri. Zaharia a recunoscut ca a fost si el prezent atunci la mitingul electoral de la Cluj, dar a stat in afara salii.

×
Subiecte în articol: politic