x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A inceput razboiul PD - Petre Roman

A inceput razboiul PD - Petre Roman

14 Feb 2004   •   00:00

Pedistii au sarit ieri la gatul fostului lor presedinte

Liderii PD au declansat ieri atacurile la adresa lui Petre Roman si a noii sale formatiuni, pe fondul primelor migrari dinspre PD spre Forta Democrata (FD).
OANA STANCU

Democratii au declansat ieri atacul impotriva fostului lor presedinte, Petre Roman. Doi dintre vechii partidului, Ioan Oltean si Stelian Dutu, au iesit in presa cu declaratii prin care il acuza pe Roman ca instrumenteaza distrugerea PD. "Roman nu a facut altceva decat sa demonstreze ca este un instrument in mana actualei puteri, in special in mana lui Iliescu, si nu face altceva decat sa continue opera PSD de distrugere a PD", a declarat vicepresedintele PD in acelasi ton cu Cozmin Gusa cu o seara in urma.
Oltean i-a cerut lui Roman, daca vorbeste de principii morale, atunci sa demisioneze si din Senat, pentru ca grupul sa nu se dizolve. Stelian Dutu afirma ca a sesizat si el demult "conduita duplicitara a lui Roman si apropierea manifesta fata de anturajul lui Ion Iliescu".

Riposta oamenilor din FD

Membrii formatiunii lui Roman au ripostat atacurilor. "Nici unul dintre acesti lideri PD nu are autoritatea sa-i ceara nimic lui Petre Roman. Cand un lider perindat pe la trei partide (nr. - Dutu) face aprecieri la adresa fondatorului PD, acest lucru arata diperarea ca nu le vor mai ramane membri pe care sa-i conduca. Nu Petre Roman este vinovat de plecarea sutelor de alesi locali si a parlamentarilor. De ce nu au plecat si de la PNL, daca pentru ciolan plecau? Nu, au plecat pentru ca PD nu mai e PD", a dat replica Dan Zamfir, unul dintre apropiatii lui Roman. Cat despre Gusa, el spune ca, "obisnuit sa injure si sa scuipe, dupa care sa pupe", acesta se indreapta probabil spre Forta Democrata, dar nu va fi primit.

Migrari PD - FD

Tot ieri s-a dat startul si la migrarile dinspre PD catre Forta Democrata. Primii care au facut public demisiile din PD sunt sapte aradeni, in frunte cu vicepresedintele filialei, Ioan Caucean, consilier judetean. El spune ca a fost mereu un sustinator al lui Roman si este normal sa-l urmeze acum, iar "Basescu a ajuns lider in urma unei lovituri marsave". Tot ieri si-au anuntat demisia din PD si vicepresedintii filialei PD Ialomita, Constantin Popa si Gheorghe Tarna, impreuna cu jumatate din conducerea municipala si presedintele acesteia, Ionita Ioan. Senatorul PD Maria Petre, candidat la Primaria Slobozia, a negat insa acest lucru, sustinand ca se afla in sedinta cu intreaga conducere a filialei. Pierderile democratilor catre Forta lui Petre Roman au fost suplinite de venirile de la Actiunea Populara. La Cluj, ieri, un sfert din membrii AP s-au inscris in PD, a anuntat fostul vice al AP, Octavian Bot.

Milogeala la usa exclusilor din PD

Liderul grupului PD din Senat, Maria Petre, anunta joi o solutie miraculoasa pentru ca grupul sa nu fie desfiintat. Surse din partid spun ca aceasta i-a contactat pe toti fostii senatori PD, inclusiv pe Viorel Pana, exclus "cu acte in regula" din partid, care a fort rugat sa se intoarca in PD. Si Simona Marinescu, actual membru PSD, a fost contactata in Irak pentru a renunta la fotoliul de senator, astfel incat locul ei sa fie ocupat de un pedist. "E regretabil si in acelasi timp umilitor sa nu poti renunta la masini si bani cand legile iti cer acest lucru. Nu tranzactionez cu nimeni o responsabilitate atat de mare pe care Guvernul si Senatul mi-au incredintat-o. Nu sunt interesata de liste parlamentare din simplul motiv ca eu cred ca mandatul de reprezentare este dat doar de electorat. PD a ajuns intr-o situatie trista", ne-a declarat Simona Marinescu.

×
Subiecte în articol: politic petre roman petre roman