x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A început şedinţa CExN al PSD în care va fi validată lista noului cabinet

A început şedinţa CExN al PSD în care va fi validată lista noului cabinet

28 Iun 2017   •   12:53
A început şedinţa CExN al PSD în care va fi validată lista noului cabinet
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Şedinţa CExN al PSD în care va fi validată lista noului cabinet a început, miercuri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, cel care şi va anunţa la final care va fi componenţa guvernului Mihai Tudose. 

Reuniunea CExN al PSD are loc după ce Mihai Tudose a fost nominalizat, luni, într-o altă şedinţă a CExN pentru funcţia de premier, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru această poziţie. 

Luni, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, estima că noul guvern ar putea fi votat joi seara şi ar putea să depună jurământul tot atunci. 

La intrarea în sală, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că lista noului cabinet este gata, fiind câteva modificări la câteva ministere, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea înaintea Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor. 

La capitolul fonduri europene sunt modificări. "Sunt şi la acest capitol câteva modificări, nu neapărat de esenţă. Nu vrem să împiedicăm sub nicio formă absorbţia de fonduri europene, ci, dimpotrivă, să o stimulăm, să o încurajăm", a arătat Firea. "Sunt şi doamne şi domni miniştri care îşi păstrează portofoliile, sunt şi doamne şi domni miniştri noi în acest cabinet. Aşa este şi normal, pentru că ne dorim o dinamizare a activităţii guvernului, o schimbare în bine", a adăugat aceasta. 

Preşedintele Comisiei parlamentare a SRI, Adrian Ţuţuianu, vehiculat de presă ca fiind propus pentru ministerul Apărării, a precizat că nu a primit nicio propunere.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cexn psd