x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Impozitarea pensiilor parlamentarilor de peste 7.001 de lei cu 85%, adoptată de Legislativ

VIDEO. Impozitarea pensiilor parlamentarilor de peste 7.001 de lei cu 85%, adoptată de Legislativ

18 Iun 2020   •   15:54
VIDEO. Impozitarea pensiilor parlamentarilor de peste 7.001 de lei cu 85%, adoptată de Legislativ
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE 2. Parlamentul a adoptat, joi, în forma prezentată de Guvern, proiectul privind aprobarea OUG nr. 51/ 2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

S-au înregistrat 343 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” și două abțineri.

UPDATE 1. Pensiile speciale de peste 7.001 de lei vor fi impozitate cu 85%, a decis joi plenul Parlamentului.

S-au înregistrat 354 de voturi „pentru” și o abținere, în timp ce 43 de parlamentari nu și-au exercitat votul.

Conform unui amendament, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei"

În timpul dezbaterilor, liderul USR, Dan Barna, a acuzat PSD și PNL că apelează la o „șmecherie” legislativă pentru ca legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituțională.

„USR luptă pentru desființarea, impozitarea pensiilor speciale de patru ani (...). Ne asigurăm încă de acum că toată bucuria de ieri a cetățenilor se va întoarce de la CCR. Fiecare demers de genul acesta, prin care CCR are ocazia să respingă impozitarea pensiilor speciale. Dacă CCR va respinge acest demers legislativ, aștept demisia dumneavoastră.”, a spus Dan Barna.

În urma declarației, replica a venit din partea liderului deputaților liberali, Florin Roman.

„Eu înțeleg că < Fără penali în funcții publice > înseamnă să respecți Constituia, legile, să respecți CCR și deciziile CCR. Azi asistăm la un moment istoric, pentru că noi ne-am întors fața spre popor. Prin liderii de grup de la PNL și PSD, iar azi impozităm și pensile parlamentarilor cu 85%, ceea ce înseamnă dreptate social. Ca să înțeleagă toată lumea, dacă dânșii ar fi votat împotrivă sau abținere ieri, discursul lui Barna era deplin justificat, dar cât timp parlamentarii USR au votat ieri pentru impozitare, dânșii și-au asumat acest demers politic.”, a replicat Florin Roman.  

-----------------------

Știre inițială. Ședința de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului a început. În cadrul ședinței, urmează să fie dezbătute și suspuse votului rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, cât și proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale.

Proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale a fost deja adoptat de Camera Deputaților, miercuri.

×