x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A patra respingere a Olguței Vasilescu îl bagă pe Iohannis în penal

A patra respingere a Olguței Vasilescu îl bagă pe Iohannis în penal

de Ion Alexandru    |    08 Feb 2019   •   09:40
A patra respingere a Olguței Vasilescu îl bagă pe Iohannis în penal
Sursa foto: DIANA OROS

Lia Olguța Vasilescu a fost respinsă, pentru a patra oară de către Klaus Iohannis, pentru a face parte din Guvernul Dăncilă. În scrisoarea perin care i-a transmis premierului Viorica Dăncilă această decizie, președintele susține că fostul ministru al Muncii nu are pregătirea necesară pentru a fi ministru al Dezvoltării și nici calitatea morală, deoarece a atacat justiția. În replică, Olguța Vasilescu a anunțat că va depune pe numele lui Iohannis, la Parchet, o plângere penală pentru abuz în serviciu.

“Constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”, îi scrie președintele Iohannis premierului Dăncilă. Acesta a precizat că a respins nominalizarea, pentru a patra oară, și pe baza “declarațiilor controversate, ale atacurlior la persoană virulente, limbajului folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției”, pe care le-ar fi făcut Olguța Vasilescu, fapte ce, în opinia sa, “vin în contradicție cu cerințele de responsabilitate pe care le implică deținerea unei funcții de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice”.

Mai mult Iohannis îi cere primului ministru să vină cu o altă propunere care, pe lângă respectarea condițiilor legale, să răspundă și cerinelor referitoare la “reputația neștirbită și moralitate”.

În urma acestui răspuns oficial venit de la Palatul Cotroceni, Olguța Vasilescu a anunțat că va depune împotriva lui Klaus Iohannis o plâgere penală pentru abuz în serviciu. Aceasta arată că, nefiind vorba despre niciun fel de motiv de legalitate pentru respingerea nominalizării sale, este “doar ura personală” a lui Iohannis la adresa sa. Vasilescu cataloghează argumentele președintelui ca fiind stupide, penibile, înjositoare și staliniste, atrăgându-i lui Iohannis atenția că experiența ei în domeniul guvrenamental este “ceva mai consistentă” decât a președintelui.

În răspunsul transmis, ieri, președintele nu a făcut nicio referire în legătură decizia privind nominalizarea lui Mircea Drăghici, pentru Ministerul Transporturilor. PSD anunță că cel mai probabil, situația va fi tranșată la Curtea Constituțională, unde va fi sesizat un nou conflict juridic de natură constituțională

 

 

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu Klaus Iohannis