x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Abia „uns” vicepreşedinte la PNL, Sorin Frunzăverde anunţă colaborarea cu PDL

Abia „uns” vicepreşedinte la PNL, Sorin Frunzăverde anunţă colaborarea cu PDL

de Agerpres    |    08 Apr 2012   •   07:33
Abia „uns” vicepreşedinte la PNL, Sorin Frunzăverde anunţă colaborarea cu PDL

Abia ce Victor Ponta a rupt, simbolic, mesajul presedintelui Traian Basescu, marcand renuntarea la orice fel de colaborare cu acesta si cu PDL si abia ce Sorin Frunzaverde a fost confirmat ca vicepresedinte al PNL.

La doar cateva ore de la aceste evenimente, Sorin Frunzaverde a anuntat ca se pregateste de colaborare cu PDL. E adevarat, peste doua luni, dupa alegerile locale.

Invitat sambata seara, la postul B1 TV, Frunzaverde a vorbit despre proiectul sau politic de coagulare a dreptei pe scena politica romaneasca, dar si despre o posibila colaborare cu PDL in acest sens, ''lucru care s-ar putea intampla numai dupa alegerile locale sau parlamentare''.

El a precizat ca protocolul USL stabileste clar modul in care gruparile care o compun functioneaza, inclusiv in ceea ce priveste relatiile cu celelalte partide.

''USL nu va colabora cu PDL. (...) Este vorba de protocolul care functioneaza in aceasta etapa, si ma refer aici la relatiile cu alte grupari politice. Acesta va functiona cel putin pana la alegerile din luna noiembrie. La acest moment nu colaborez cu PDL, nici pentru formarea dreptei in Romania. Acest lucru s-ar putea intampla dupa alegerile locale sau parlamentare. Deocamdata, insa, asa cum am mai spus, formarea unei drepte in Romania nu se poate face decat in PNL si trebuie gandit foarte serios la nivelul partidului. Evident, sunt si alti membrii de dreapta in Romania. Spun insa ca este foarte dificil sa localizam constructia unui asemenea proiect doar in persoane. Cred ca PNL si USL au ca si principal scop castigarea alegerilor locale, o victorie importanta in locale va determina un trend ascendent la alegerile parlamentare, moment dupa care va trebui discutat foarte serios aceasta problema', a subliniat Sorin Frunzaverde.

Legat de faptul ca premierul Mihai-Razvan Ungureanu si-a anuntat intentia de a dezvolta un proiect politic tot in sfera de dreapta, vicepresedintele PNL a spus ca nu se poate dezvolta un asemenea proiect, in jurul unei persoane, ci doar cu o grupare politica.

'Cred ca domnul Ungureanu are o mare problema in acest moment, pentru ca este prim-ministru si cred ca acest exercitiu guvernamental, din punctul de vedere al carierei sale politice, ii dauneaza in acest moment, pentru ca inevitabil poarta amprenta unei guvernari nefericite, dintr-un motiv sau altul', a adaugat liberalul.

In ceea ce priveste schimbarea presedintelui tarii, Sorin Frunzaverde a spus ca acest lucru nu creaza o impresie buna, oriunde in lumea civilizata dar, daca exista motive constitutionale pentru suspendarea sefului statului, Parlamentul ar trebui sa actioneze ca atare.

'O asemenea procedura nu reprezinta pentru, niciun stat, o situatie normala, dar daca apar fapte neconstitutionale din partea presedintelui tarii, Parlamentul are datoria sa inceapa demersurile pentru suspendare', a explicat Frunzaverde.

×
Subiecte în articol: frunzaverde colaborare usl pdl