x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Academicianul Leon Dănăilă, candidat PNL la Senat: Eu şi cu Iliescu suntem la fel?

Academicianul Leon Dănăilă, candidat PNL la Senat: Eu şi cu Iliescu suntem la fel?

19 Noi 2016   •   22:30
Academicianul Leon Dănăilă, candidat PNL la Senat: Eu şi cu Iliescu suntem la fel?

Candidatul PNL Bucureşti pentru Senat Leon Dănăilă a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că, deşi are 83 de ani, nu poate fi asemănat cu fostul lider social-democrat şi preşedinte al României Ion Iliescu.

Dănăilă a spus că "politica este o poveste despre oameni, despre caractere" iar politicienii sunt diferiţi şi au valori şi principii diferite.

"Am auzit de mai multe ori oameni care spun că toţi suntem la fel. Aş vrea să le transmit celor dezamăgiţi de aici de la Botoşani că nu toţi cei care candidează sau care fac politică sunt la fel. Suntem diferiţi, avem alte valori şi principii la care ne raportăm. Şi, pentru că în viaţă comparaţia este suverană, îmi permit, cu smerenia şi modestia cuvenită, să vă întreb foarte simplu: eu şi cu Iliescu suntem la fel? Şi vă mai întreb ceva: Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea sunt la fel? Da, despre asta este vorba. Politica este o poveste despre oameni, despre caractere, respect, despre responsabilitate şi despre foarte multă muncă. Cei care gândesc aşa să vină alături de noi în Parlament şi să facă politică în beneficiul cetăţeanului. Cei care gândesc altfel să stea acasă, pentru că acolo le este locul", a afirmat neurochirurgul Leon Dănăilă.

El a susţinut că nu ar fi avut tentaţia să devină membru al altei formaţiuni politice pentru că "celelalte partide au oameni mai corupţi".

"Mie corupţia nu îmi place şi am spus că, dacă o să intru în Senat, două lucru am să caut să le distrug: corupţia şi incompetenţa. Astea două merg mână în mână", a precizat academicianul.

Sursa: AGERPRES

×