x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acces la stenogramele CNSAS

Acces la stenogramele CNSAS

de Jurnalul National    |    26 Mar 2008   •   00:00
Acces la stenogramele CNSAS
Sursa foto: Marin Raica/

Presa şi publicul nu vor putea asista la şedinţele Colegiului CNSAS, dar stenogramele şi procesele-verbale ale dezbaterilor forului privind colaborarea cu Securitatea vor putea fi consultate după ce do­cu­mentele ajung pe rolul in­stan­ţelor de judecată

Presa şi publicul nu vor putea asista la şedinţele Colegiului CNSAS, dar stenogramele şi procesele-verbale ale dezbaterilor forului privind colaborarea cu Securitatea vor putea fi consultate după ce do­cu­mentele ajung pe rolul in­stan­ţelor de judecată, prevede noul Re­gu­lament de funcţionare a CNSAS, votat ieri în unanimitate de membrii Colegiului. Potrivit lui Claudiu Secaşiu (foto), membru al Colegiului CNSAS, soluţia adoptată respectă atât decizia Curţii Constituţionale privind Legea CNSAS, cât şi Ordonan­ţa de Urgenţă 24/2008 de funcţionare a CNSAS.

 

SOLUŢIE. “Ordonanţa nu prevede ca şedinţele să fie publice, ci dezbaterile din Colegiu. Soluţia pe care am găsit-o constă în permiterea accesului la procesele-verbale şi la stenogramele dezbaterilor în urma cărora se fac notele de constatare privind colaborarea cu Securitatea. Nu scrie nicăieri că dezbaterile trebuie să fie făcute publice în direct”, a explicat Secaşiu. Săptămâna trecută, unul dintre membrii Colegiului, Dragoş Petrescu, a propus ca Regulamentul să statueze ca dezbaterile CNSAS să fie făcute publice prin transmiterea de imagini pe internet şi printr-un sistem video intern de la discuţiile din Colegiu, dar, potri­vit lui Secaşiu, această soluţie a fost abandonată. Cazimir Ionescu, un alt membru al Colegiului CNSAS, a explicat că reprezen­tan­­ţii presei vor avea acces la şedinţele de judecată pe marginea constatărilor CNSAS.

×
Subiecte în articol: politic cnsas