x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ACORDUL CU FMI/Geoană, păcălit

ACORDUL CU FMI/Geoană, păcălit

de Lavinia Dimancea    |    06 Mar 2009   •   00:00

După ce a pledat neobosit ca ţara noastră să nu se împrumute la FMI, Mircea Geoană s-a trezit că habar n-are că o delegaţie a României a plecat la Washington pentru a discuta cu reprezentanţii FMI. El zice că a întrebat,dar i s-a spus că nu.



"Eu sunt neplăcut surprins de faptul că delegaţia unui secretar de Stat şi a unui viceguvernator al Băncii Naţionale a mers la Washington în condiţiile în care întrebarea noastră explicită este dacă o astfel de delegaţie a plecat, şi răspunsul oficial a fost că nu", a declarat supărat ieri,la Piteşti, al doilea om în stat, explicând că o astfel de decizie este mult prea importantă pentru a fi luată "pe şest".

Contactat de Jurnalul Naţional, Geoană a precizat că l-a întrebat despre prezenţa delegaţiei române la Washington pe însuşi premierul Emil Boc, în cursul zilei de luni, şi că acesta i-a răspuns negativ. Liderul PSD spune că ştia că delegaţia era acolo, întrucât a fost sunat de la Washington, dar nu-şi poate explica de ce Boc i-a ascuns. "Poate nu ştia sau poate nu a vrut să se ştie", crede Geoană.

Dacă ştie despre un eventual acord cu FMI şi despre condiţiile de creditare, liderul PSD a dat din umeri: "Este un fel de mister al lui Polichinelle, în care autorităţile guvernamentale neagă să spună că nu cunosc de deplasarea unor delegaţii la Washington pentru conversaţii cu FMI şi primul meu mesaj este acela de transparenţă într-un astfel de demers. Că este obligaţia guvernului, a ministrului de Finanţe, a guvernatorului băncii centrale sau a primului-ministru să spună clar cu subiect şi predicat care este situaţia reală şi care sunt argumentele pro şi contra ale unui acord cu FMI şi ce înseamnă acesta din punct de vedere al obligaţiilor, asta e".

×
Subiecte în articol: politic