x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzații dure ale lui Ilan Laufer la adresa președintelui Iohannis: „Mă aștept la un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui”

Acuzații dure ale lui Ilan Laufer la adresa președintelui Iohannis: „Mă aștept la un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui”

20 Noi 2018   •   22:04
Acuzații dure ale lui Ilan Laufer la adresa președintelui Iohannis: „Mă aștept la un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui”
Sursa foto: Captura Antena 3

Ilan Laufer a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit.

"Dragi Români, mă numesc Ilan Laufer, din părinți români, născut în București, la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României.  Am studii superioare făcute la timp, am demonstrat în mediul privat, am reușit să atrag peste 400 de milioane de euro în România, să contribui la crearea a foarte multe locuri de muncă, peste 1000 și am demonstrat și în mandatul meu de ministru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, incluziv prin programul Star-Up Nation prin contribuția mea la legea prevenirii și a parteneriatului public-privat.

Astăzi în 2018, am fost respins de către președintele Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci când m-a refuzat în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituțional. Consider că refuzul preșeșdintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an președintele Klaus Iohannis.

Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a rrefuzat și a blocat numire unui ambasador în Israel dorind pe această cale să saboteze relația dintre România și Israel. Totodată vă pot spune că a contribuit la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibe loc între Guvernul israelin și Guvernul Român. Prin interpuși a inițiat acțiuni de urmărire penală împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel și am informații certe că ar trebui și eu să mă aștept la același mod de acțiune în ceea ce mă privește, mai exact un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui.

Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel, că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, proces inițiat de domnul președinte Liviu Dragnea ca fiind primul om politic din Europa care a declarat că va susține acest proces după ce președintele american Donald Trump a anunțat că va muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aiv la Ierusalim  ", a declarat Laufer.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Lucian Şova, ministru al Transporturilor.

 

×
Subiecte în articol: Ilan Laufer