x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzatii GIP - Udrea, in afaceri cu fosti securisti

Acuzatii GIP - Udrea, in afaceri cu fosti securisti

de Carmen Vintila    |    26 Feb 2007   •   00:00
Acuzatii GIP - Udrea, in afaceri cu fosti securisti

Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvica a lansat ieri noi acuzatii la adresa fostului consilier prezidential Elena Udrea (foto). Potrivit GIP, in spatele asocierii Elenei Udrea cu Grupul NIRO s-ar afla o retea de fosti sefi de servicii secrete.

Printre cei mentionati de GIP se afla fostii sefi ai serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215, devenita ulterior UM 0962) si fostul purtator de cuvant al PNA, Ion Badea. Mugur Ciuvica sustine ca in iunie 2006 Elena Udrea si sotul acesteia, Dorin Cocos, au infiintat firma New Global Investments, in care detineau fiecare cate 25% din actiuni. Partenerul sotilor Cocos la New Global era o alta firma - Niro ’95 Impex SA - al carei proprietar, Nicolae Dumitru (fostul asociat a lui Nicu Gheara), detinea restul de 50% din actiuni. Firma a functionat numai cateva luni.

VERIGA. Potrivit lui Ciuvica, grupul de firme NIRO cu care s-a asociat Udrea "este condus in realitate de fosti sefi din Securitate, Militie si servicii secrete, in frunte cu Dan Gheorghe, fostul sef al UM 0215". GIP i-a nominalizat si pe fostul sef al Sectorului Crima Organizata din serviciul secret al UM 0962, Octavian Cornateanu, precum si pe fostii securisti Ilie Suba si Mihai Neacsu. "Cu o asemenea conducere executiva grupul NIRO este fie o afacere sub acoperire a serviciului secret al MAI si al SRI, fie o afacere sub protectia celor doua servicii. Udrea reprezinta veriga de legatura intre grupul de interese al serviciilor secrete si grupul de interese de la Cotroceni", mai arata GIP. "Nu am replica la acuzele domnului Ciuvica. Nu doresc sa comentez", a declarat, pentru Rompres, Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: politic udrea