x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuze dure la adresa premierului Ponta din partea vicepreşedintelui PPE: România, comparată cu o ţară bananieră

Acuze dure la adresa premierului Ponta din partea vicepreşedintelui PPE: România, comparată cu o ţară bananieră

12 Sep 2012   •   15:49
Acuze dure la adresa premierului Ponta din partea vicepreşedintelui PPE: România, comparată cu o ţară bananieră

Vicepresedintele PPE, Manfred Weber l-a acuzat miercuri in plenul Parlamentului European pe Victor Ponta ca, desi a promis respectarea unor cerinte ale Comisiei Europene, a incercat sa creeze "o atmosfera impotriva Uniunii Europene".

"In iulie, Avocatul Poporului, un luptator impotriva oricaror incalcari ale drepturilor omului a fost inlocuit. Au fost adoptate doua OUG care incercau sa limiteze posibilitatea de actiune a CCR si care puteau sa schimbe inclusiv situatia presedintelui in functie. Nu s-a tinut seama de solicitarile CCR in ce priveste un cvorum al referendumului, au existat multe ilegalitati privind modul in care s-a desfasurat referendumul si se afirma chiar ca, dupa ce a avut loc referendumul, au fost modificate listele de alegatori. Mentionand toate aceste evenimente, sa stiti ca nu ma refer la o republica bananiera,de undeva dintr-un loc indepartat al mapamondului, ci la Romania, stat membru al UE, iar discutiile pe care le-am purtat in legatura cu aceste evenimente au fost deceptionante. Premierul Victor Ponta i-a promis presedintelui CE, Barosso, sa respecte o serie de cerinte, dar in Romania nu a intreprins pasii ceruti, ba din contra, a incercat sa creeze o atmosfera impotriva Uniunii Europene, ceea ce mie mi se pare ca este o atitudine antidemocratica", a declarat Manfred Weber.

×