x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adio, “dottore”! Victor Ponta rămâne fără doctorat

Adio, “dottore”! Victor Ponta rămâne fără doctorat

de Marius Gîrlașiu    |    02 Aug 2016   •   11:10
 Adio, “dottore”! Victor Ponta rămâne fără doctorat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ieri ordinul de retragere a titlului de doctor în drept obţinut de fostul premier Victor Ponta în anul 2003. Tot ieri, Consiliul general din cadrul CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, însă Generalul a anunţat că va contesta decizia.

Consiliul Naţional pentru Atestarea Diplomelor a stabilit că fostul lider UNPR şi-a plagiat doctoratul obţinut în urmă cu 16 ani la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier. Decizia a fost luată în unanimitate de către cei 35 membri (din 47) prezenţi în şedinţa de ieri a Consiliului general, însă Gabriel Oprea susţine că va contesta verdictul specialiştilor. “Voi contesta decizia CNATDCU și, dacă va rămâne aceeași, voi cere Justiției să facă lumină și sunt convins că instanța îmi va da dreptate”, a reacţionat senatorul pe pagina sa de facebook.

A avut 21 de discipoli

“Nu știu dacă lucrarea a fost evaluată după normele și standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat. Știu însă că anul trecut, Consiliului Național de Etică a spus în mod oficial că suspiciunile de plagiat nu se confirmă în cazul meu”, a comentat Oprea. De-a lungul carierei sale academice, fostul ministru de Interne a avut nu mai puţin de 21 de doctoranzi la Academia de Poliţie şi la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Printre cei care şi-au obţinut doctoratul sub coordonarea Generalului se regăsesc fostul edil al Sectorului 2, Neculai Onţanu, fostul procuror general adjunct, Bogdan Licu, fostul ministru de Interne Radu Stroe şi fostul consilier prezidențial Mihai Stănișoară. De asemenea, Oprea a coordonat şi doctoratul nepoatei sale, avocata Loredana Radu sau pe cel al fostei sale secretare, Adela Loredana Popescu. Spre seară, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor obţinut de fostul premier Victor Ponta, în urmă cu 13 ani, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

 

Doctoratul lui Victor Ponta, cu teza “Curtea Penală Internaţională”, a fost coordonat de fostul premier Adrian Năstase

×