x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase, candidat official la şefia CN al PSD

Adrian Năstase, candidat official la şefia CN al PSD

de Lavinia Dimancea    |    20 Feb 2008   •   00:00
Adrian Năstase, candidat official la şefia CN al PSD
Sursa foto: Karina Knapek/

Adrian Năstase şi Dan Mircea Popescu îşi vor disputa vineri funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, ei depunându-şi ieri dosarele de candidatură.

Adrian Năstase (foto) şi Dan Mircea Popescu îşi vor disputa vineri funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, ei depunându-şi ieri dosarele de candidatură. Năstase a intrat în cursă după ce liderul partidului, Mircea Geoană, a încercat din răsputeri să-i blocheze candidatura, acesta anunţând la un moment dat că toţi membrii condu­cerii PSD susţin reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu. “Nu este vorba de o candidatură pentru care să mă bat pentru că mi-ar fi lipsit cumva din CV-ul politic. Este un mod de a încerca să particip la un efort de echipă într-o perioadă dificilă sub aspectul bătăliilor care urmează”, şi-a explicat ieri gestul fostul premier, la Realitatea TV. Dan Mircea Popescu pare în schimb mai necăjit. “Eu mă ocup de organizarea Consiliului, iar alţii îşi fac campanie”, s-a plâns Popescu luni, după şedinţa Biroului Permanent, când l-am întrebat dacă crede că are şanse să câştige. Filialele au început deja să-şi afişeze susţinerea pentru unul sau altul dintre cei doi. De pildă, li­derul PSD Dâmboviţa, Ion Stan, vede în candidatura lui Năstase “un semn de normalitate şi credibilitate” şi spune că el, personal, îl va vota pe fostul premier, în timp ce Ioan Rus, de la Alba, consideră că revenirea lui Năstase nu este benefică pentru partid şi nu crede că are şanse să obţină şefia Consiliului.

 

CONGRES. Până să vadă dacă va câştiga sau ba, Năstase readuce în discuţie ideea unui Congres extraordinar, plan dezbătut aprins anul trecut şi care viza debarcarea lui Geoană. Astfel, întrebat dacă este posibil ca reuniunea Consiliului Naţional de vineri să se transforme într-un Congres, Năstase a arătat că nu crede acest lucru, dar susţine că ar putea să se întâmple după alegerile locale. “Dacă rezultatele la alegerile locale nu vor fi suficient de bune, atunci o astfel de posibilitate va apare, probabil, datorită unei încercări din partea mai multor co­legi de a pregăti mai bine alegerile parlamentare”, a spus fostul premier.

 

Explicaţie

“Nu este vorba despre un plan de carieră politică pentru mine şi de o bătălie pentru un post. Am spus acest lucru tuturor colegilor mei şi ei vor decide dacă pot fi util sau nu lucrând în această echipă, în această perioadă”

Adrian Năstase, deputat PSD

 

 

Moţiune?

Tot ieri liderii PSD au anali­zat posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură dacă UDMR nu va ieşi de la guvernare după declaraţiile privind Kosovo. Decizia definitivă va fi însă luată vineri la Consiliul Naţional. Intenţia PSD, spun surse citate de Mediafax, ar fi declanşarea de alegeri parlamentare anticipate, care să aibă loc o dată cu cele locale.

 

×
Subiecte în articol: politic psd nastase