x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Decizia lui Iliescu trebuie respectată, dar eu sper să revină asupra ei

Adrian Năstase: Decizia lui Iliescu trebuie respectată, dar eu sper să revină asupra ei

17 Iul 2008   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase afirmă, pe blogul personal, că hotărârea lui Ion Iliescu de a nu mai candida la alegerile parlamentare trebuie respectată, dar că speră să revină asupra deciziei.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase afirmă, pe blogul personal, că hotărârea lui Ion Iliescu de a nu mai candida la alegerile parlamentare trebuie respectată, dar că speră să revină asupra deciziei.

"Postarea preşedintelui Ion Iliescu de ieri a declanşat deja valuri pe scena politică. Anunţul neparticipării sale la alegerile parlamentare vine din partea unui om care a făcut foarte multe pentru România, ca preşedinte de ţară, preşedinte de partid şi ca parlamentar. Decizia sa este una personală şi trebuie, din acest punct de vedere, respectată, deşi eu sper să revină asupra ei!", declară Adrian Năstase.

El apreciază că, în aceste condiţii, viitorul Parlament va fi mai sărac.

"Ceea ce pot să constat este că, în aceste condiţii, viitorul Parlament va fi unul mai sărac, fiind lipsit de aportul unui om ca Ion Iliescu, un om care are şi a avut mereu suficientă energie, chibzuinţă, inteligenţă şi dragoste de oameni pentru a fi o inspiraţie pentru noi toţi", spune Năstase.

El se declară convins că Ion Iliescu va rămâne în politică şi alături de Partidul Social Democrat, aşa cum a şi anunţat deja şi că experienţa şi înţelepciunea acestuia vor ajuta, pe mai departe, "la găsirea unor soluţii echilibrate pentru îmbuătăţirea vieţii românilor".

"Repet. Eu sper că vom găsi argumente puternice pentru a-l convinge să revină asupra hotărârii luate", încheie Adrian Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a anunţat, pe blogul său, că nu va ma candida la alegerile parlamentare, motivând că, de unul singur, într-un colegiu, nu are nici o motivaţie să participe la cursa electorală şi precizând că aceasta nu înseamnă că părăseşte partidul sau activitatea politică.

"De unul singur, într-un colegiu - indiferent unde, nu am nici o motivaţie să mai particip la o cursă electorală", declară fostul şef al statului.
El precizează că "nu este vorba de a părăsi partidul sau activitatea politică".

  • Mediafax
×
Subiecte în articol: politic iliescu ion