x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Monica Macovei este justiţiarul mincinos, simbol al eşecului şi al minciunii portocalii

Adrian Năstase: Monica Macovei este justiţiarul mincinos, simbol al eşecului şi al minciunii portocalii

30 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase lansează un atac dur la adresa Monicăi Macovei, despre care afirmă că este o "persoană dubioasă", "ministru independent sub acoperire", "un justiţiar mincinos, un simbol al eşecului şi al minciunii portocalii", care a distrus sistemul de Justiţie din România. Într-o postare pe blogul său, Năstase porneşte de la iniţiativa Partidului Socialiştilor Europeni de a întocmi o listă a "candidaţilor indezirabili" pentru Parlamentul European, pe care se regăseşte şi Monica Macovei.



N[stase o defineşte pe Monica Macovei ca fiind "acel fost procuror ceauşist pe care îl apără acum diverşi «prieteni» din zonele obscure ale politicii europene". "Macovei este în continuare aceeaşi persoană dubioasă, utilizată de mercenari pseudo-politici din tot felul de zone pentru a promova interese meschine ale unora care vor să câştige în lumea globalizată folosind cozi de topor din ţările ce trebuie «frăgezite» fie în numele aşa-ziselor «condiţionări democratice», fie în numele «democraţiei portocalii» sau al justiţiei, în care să fie pedepsiţi «corupţii» din «noile» ţări europene şi nu «corupătorii» din ţările mai puternice, faţă de care s-ar justifica impunitatea pentru că acţiunea lor este realizată în numele şi pentru valorile superioare ale economiei de piaţă «funcţionale»", scrie Năstase, citat de Mediafax.

 "Monica Macovei este o marionetă perfectă pentru aceste interese".

"Gata să-şi înjure ţara din orice poziţie, ministru independent «sub acoperire», «comisar» plătit de ong-uri britanice, trimisă, probabil, să explice în Macedonia cum trebuie făcute privatizările sau achiziţionate fregate fără corupţie", o caracterizează liderul PSD pe Monica Macovei. El susţine că aceasta a fost "plimbată recent, precum girafele, prin pieţele Bucureştiului, încercând să se mimeze apropierea ei de românii pentru care ar trebui să se bată la Bruxelles. Nu am văzut de mult pe cineva atât de dezgustat de posibila atingere pe care ar putea să o primeasca din partea oamenilor de pe stradă", comentează Adrian Năstase, adăugând că "fără halucinogenele propuse de o posibila colegă, oamenii o văd pe Macovei aşa cum este: un justiţiar mincinos, un simbol al eşecului şi al minciunii portocalii".

 "Pedeliştii se simt jenaţi în vecinătatea ei", "o cunosc dar nu au ce să facă".

În opinia liderului PSD, "alianţa Băsescu-Macovei este la fel de strâmbă precum axa Bucureşti-Londra-Washington, care nu a funcţionat niciodată în interesul românilor, ci doar pentru mărunte intererse personale ale lui Băsescu. Pedeliştii nu doresc să o pună pe afişe, n-au curaj să facă spoturi cu ea, n-au curaj nici să o lase să vorbească prea mult. Nici măcar să ia o mână de ţărână, precum Stolojan, nu au considerat-o capabilă. În schimb, vorbesc de ea ca şi cum ar fi Maica Precista, deşi este un personaj care a distrus sistemul de justiţie din România, introducând răzbunarea politică drept principiu fundamental al justiţiei din ţară, o justiţie în care, în opinia ei, ar trebui să nu mai avem judecători, ci doar procurori numiţi de Băsescu".

El spune că, "după ce a fost rejectată de oamenii competenţi din sistem, a folosit toate prilejurile pentru a critica România şi pentru a-i considera drept corupţi pe toţi cei care se opun politicii lui Băsescu, singurul preşedinte «penal» din istoria României" şi precizează că foloseşte formula "preşedinte penal" pentru a prelua unele formulări din mass-media, nu că ar crede aşa ceva. "A cerut chiar ca România să nu mai primească fonduri europene, tocmai acum când este nevoie de ele mai mult ca oricând", scrie Năstase. El apreciază că, din cauza declaraţiilor lui Macovei, s-ar putea să fie necesară "introducerea unui jurământ special pentru europarlamentarii români, un jurământ de fidelitate faţă de ţară (şi să specificăm că e vorba de România), pentru că altfel ne vom trezi cu ea drept principalul adversar al României în UE".

Năstase se întreabă "oare de ce Alina Mungiu Pipidi nu este şi ea pe listă alături de Monica Macovei şi de Traian Ungureanu". "Nu merită? Nu are prieteni la The Economist? Sau nu are în ţară prieteni care au prieteni acolo?", scrie liderul PSD.

×
Subiecte în articol: politic macovei