x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Pentru Klaus Iohannis poate însemna trafic de influenţă

Adrian Năstase: Pentru Klaus Iohannis poate însemna trafic de influenţă

27 Sep 2015   •   22:09
Adrian Năstase: Pentru Klaus Iohannis poate însemna trafic de influenţă
Adrian Năstase a scris duminică pe blogul său o... compunere despre toamnă. Sau o scurtă cronică a subiectelor actuale care începe ca o compunere despre toamnă. Pentru că fostul prim-ministru începe cu o scurtă descriere a toamnei la Cornu. Foarte scurtă, deoarece o coteşte, la fel de brusc precum a cotit-o vremea de afară către ploaie, spre peisajul politic actual. Un peisaj în care, după cum notează şi Adrian Năstase, încearcă să se integreze din nou şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu

"A venit, dintr-o dată, toamna. La Cornu, cerul e acoperit şi plouă. O atmosferă gri. Acum se judecă recoltele. Şi în politică, probabil. De când nu mai e preşedinte, Băsescu e supărat pe ambasadorii străini care se pronunţă în legătura cu justiţia din România. În schimb, va deveni, în curând, membru (al PMP), în ciuda celor care ar dori ca el să nu revină în politică, înfrumuseţând-o.  În ţară, continuă violurile şi accidentele de maşină. Continuă şi fluxurile de refugiaţi în Europa. România a avut o idee de geniu: a arătat corturile în care vor sta refugiaţii „noştri” la iarnă. Ar trebui să fii nebun să vii din „ţările calde” să îngheţi în ele. Aşa încât s-ar putea să ne rugăm de unii dintre ei să vină să completeze cotele.
Alegerile la PSD se vor face pe o formulă modernă, utilizată de Partidul Socialist Francez şi de Partidul Muncii din Israel. Nu cred însă că este suficient timp pentru pregătirea lor în această modalitate," a scris Năstase.

Şi ca să nu-l ocolească nici pe preşedintele României, fostul premier încheie cu o remarcă interesantă legată de întâlnirile pe care le-a avut Klaus Iohannis cu reprezentanţii mediului de afaceri american. 

"Intâlnirea preşedintelui Iohannis cu concerne economice americane – atenţie, pentru americani înseamnă activitate de lobby, pentru preşedinte poate însemna trafic de influenţă."

×
Subiecte în articol: adrian nastase klaus iohannis