x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adriana Săftoiu a demisionat din Camera Deputaţilor. Vezi cum şi-a motivat decizia

Adriana Săftoiu a demisionat din Camera Deputaţilor. Vezi cum şi-a motivat decizia

01 Feb 2012   •   16:16
Adriana Săftoiu a demisionat din Camera Deputaţilor. Vezi cum şi-a motivat decizia

Deputatul liberal Adriana Saftoiu si-a anuntat miercuri, in prima zi a sesiunii parlamentare, demisia din Legislativ. De la tribuna Camerei Deputatilor, Adriana Saftoiu a afirmat ca a luat hotararea de a demisiona fiind convinsa ca aceasta este singura metoda de a forta Puterea in luarea unei decizii privind organizarea de alegeri anticipate.

"Am intrat in Parlament extrem de increzatoare si imi depun demisia cu multa amaraciune. Nu mi-a cerut-o partidul si nu pot sa imi retrag demisia invocand disciplina de partid, fiind convinsa ca e singura metoda de a forta Puterea sa accepte declansarea alegerilor anticipate. stiu, demisia unui singur om nu schimba cu nimic situatia actuala a tarii. E un act individual de vointa si care poate exprima pentru fiecare altceva. Depinde in ce banca ne aflam. Renunt la mandat refuzand sa ma mai pacalesc si sa ii mai pacalesc pe oameni. Parlamentul este institutia cu cea mai scazuta incredere a cetatenilor", a afirmat deputatul PNL.

Adriana Saftoiu a spus ca ar fi renuntat la acest gest daca ar fi fost convinsa ca ar fi putut sa le imbunatateasca viata celor care au votat-o.

"As fi renuntat la demisie daca as fi fost convinsa ca as fi putut sa imbunatatesc viata omului care m-a votat. (...) As putea veni aici in continuare zi de zi. Nu este suficient. Am o frustrare, marturisesc. Am incercat sa reglementez legea manualelor scolare, de un an si jumatate zace uitata prin vreun sertar. Din pacate, nu ma aflam in banca cea buna, in banca Puterii. Mentalitatea aceasta medievala blocheaza Parlamentul, nu pot sa cred ca tot ceea ce face Puterea e valabil si tot ceea ce face Opozitia este gresit", a declarat Adriana Saftoiu.

Ea a facut o radiografie a parlamentarismului, criticand verbalismul, faptul ca se invoca prea des precedentele.

"Sa spun ca doar unii sunt responsabili, Puterea sau Opozitia, ar insemna sa simplific lucrurile politicianist. imi permit insa sa afirm ca primii responsabili suntem cei aflati la primul mandat si suntem in procent de peste 80%. Mai grav e ca acest mandat a fost castigat pe vot uninominal. Am reusit sa mai compromitem inca doua cuvinte: nou si tanar in politica. Reprezentam aici mai mult vointa conducerii partidelor decat interesele cetatenilor carora, din punctul meu de vedere, le-am mai luat inca o speranta - speranta ca a aduce oameni noi si tineri in Parlament inseamna sa schimbi lucrurile in bine. Ma consider unul dintre parlamentarii care nu au trisat cu acea penibila condica de prezenta la care dupa trei ani de zile chiar nu vrem sa renuntam, care nu si-au dat cartela de vot altui coleg si nici nu au acceptat giumbuslucuri. (...) Am dispretuit tot timpul limbajul violent de la acest microfon si reusim de multe ori sa nu ne ridicam la ceea ce inseamna sau ceea ce ar trebui sa fie Parlamentul - elita clasei politice", a spus Saftoiu.

In opinia sa, Legislativul invoca prea des cutumele si precedentele, la care ar trebui sa renunte.

"As mai spune ca nu ar trebui sa continuati sa ganditi doar in termeni de partid si dupa indicatia omului cu degetul. Ar fi trebuit ca in acesti trei ani Parlamentul sa incerce sa tina echilibrul intre cele doua puteri: Guvern si Presedintie. Invocam prea des cutumele si prea rar interesul public, invocam prea mult precedentele fara a dori sa le anulam", a mai spus Adriana Saftoiu.

Adriana Saftoiu a fost aleasa deputat in circumscriptia electorala nr. 31 Prahova, colegiul uninominal nr. 7. Ca deputat a activat in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

×
Subiecte în articol: săftoiu camera deputatilor demisie