x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AEP a aprobat încă 270 de secții de votare în străinătate

AEP a aprobat încă 270 de secții de votare în străinătate

13 Oct 2019   •   17:00
AEP a aprobat încă 270 de secții de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Numărul secţiilor de votare din străinătate aprobate până în prezent de AEP a ajuns la 714, din cele 838 de secţii preconizate.

Secţiile de votare se numerotează în continuarea celor prevăzute de Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente, din 4 octombrie, pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019.

Hotărârea nr. 37/2019 a AEP prevede că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare asigurării condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, hotărârea stabileşte că MAE, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare către AEP, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, precum şi către formaţiunile politice care participă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sectii de vot in strainatate