x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Al XVI-lea Congres al UDMR are loc la Cluj-Napoca

Al XVI-lea Congres al UDMR are loc la Cluj-Napoca

21 Feb 2019   •   17:37
Al XVI-lea Congres al UDMR are loc la Cluj-Napoca
Sursa foto: Diana Oros

În perioada 22-23 februarie, are loc, la Cluj-Napoca, cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. 
În cadrul evenimentului, va fi ales preşedintele Uniunii pentru următorii patru ani. În ziua de 8 ianuarie 2019, Kelemen Hunor, preşedintele în funcţie al UDMR, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii. 
La 25 ianuarie 2019, Kelemen Hunor a declarat, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii nu are ca miză principală alegerea preşedintelui formaţiunii, ci proiectul pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania pe următorii 15-20 de ani. Potrivit liderului UDMR, acest document conţine viziunea pentru viitor a formaţiunii şi va cuprinde elemente care ţin de educaţie, infrastructură, politici fiscale, de dezvoltare economică a Transilvaniei şi a României. Scopul este consolidarea instituţiilor care ţin de identitatea maghiară şi de "acele ţeluri pe care noi le urmăm deja de 20-30 de ani", a precizat Kelemen Hunor.
În cadrul Congresului UDMR, va fi cunoscută şi lista de candidaţi ai Uniunii pentru alegerile europarlamentare.
Mai mulţi lideri de partid din România, Ungaria şi Bazinul Carpatic, reprezentanţi ai organizaţiilor partenere din străinătate şi ai instituţiilor maghiare din Transilvania vor fi prezenţi la Congresul UDMR.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: udmr