x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: PSD are ca obiectiv obţinerea a 35% din voturi la euparlamentare

Ponta: PSD are ca obiectiv obţinerea a 35% din voturi la euparlamentare

de Mediafax    |    30 Aug 2013   •   11:37
Ponta: PSD are ca obiectiv obţinerea a 35% din voturi la euparlamentare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, în debutul BPN, reunit la Mamaia, că obiectivul partidului la alegerile europarlamentare vizează obţinerea a 35% din voturile electoratului.

"Aşa cum stabilisem de la început şi aşa cum e normal, făcând parte din grupuri europene diferite, la europarlamentare vom merge noi, PSD, UNPR, liberalii merg în grupul liberal, PC de asemenea. Obiectivul nostru îl ştiţi foarte bine, şi anume să fim primul partid din ţară (...) obiectivul este de a avea peste 35% din voturi", a spus Ponta.

El a spus că PSD este creditat în sondaje cu mai mult de 35%.

"Mă uit cu plăcere la sondaje care ne dau mai mult de 35% dar sunt realist şi zic să ne fixăm 35% , un scor pe care nu l-a luat PSD nicodată la europarlamentare. Acum poate părea mic în raport cu ce vedem însondaje, dar nu e mic deloc şi nu e uşor deloc. Ce va fi în plus să fie bonus şi să fie loc de felicitări pentru cei care ne ajută să luăm mai mult", a spus Ponta.

Premierul a arătat că este important ca PSD să fie în grupul socialist între primele 3-4 partide din Europa în ceea ce priveşte numărul de europarlamentari.

"Asta ne va da un cuvânt de spus la momentul în care se formează Comisia Europeană, la greutatea noastră pe plan european. E vorba de a arăta că PSD s-a întors în poziţia de partid puternic, cu un electorat stabil, şi de a ne gândi după aceea să ştim cum stăm pentru 2016", a mai spus Ponta. 

×