x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri în Republica Moldova. Mihai Ghimpu: Am votat pentru libertatea şi unitatea neamului nostru

Alegeri în Republica Moldova. Mihai Ghimpu: Am votat pentru libertatea şi unitatea neamului nostru

30 Oct 2016   •   14:35
Alegeri în Republica Moldova. Mihai Ghimpu: Am votat pentru libertatea şi unitatea neamului nostru

Trimisul special al AGERPRES, Ionuţ Mareş, transmite: Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat "pentru libertatea şi unitatea neamului nostru".

"Am votat pentru înaintaşii noştri, pentru Ion si Doina Teodorovici, pentru că astăzi este o zi care ne aminteşte despre durerea şi tristeţea noastră", a afirmat Ghimpu în faţa jurnaliştilor.

Duminică se împlinesc 24 de ani de la decesul, într-un accident de maşină, a artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

"Am votat pentru libertatea şi unitatea neamului nostru. Pentru munţi şi mare, pentru că e greu să trăieşti fără munte şi fără mare. Pentru o zi în care să revină fericirea pe acest pământ, prosperitatea şi libertatea", a mai spus liderul Partidului Liberal, fost preşedinte interimar al ţării.

Cetăţenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, favoriţii în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când preşedintele ţării este ales prin vot direct, până acum fiind votat de Parlament.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai ghimpu republica moldova alegeri