x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale

08 Dec 2012   •   17:38
ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a atras atenţia autorităţilor să ia măsuri pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare, în caz de ninsori abundente, subliniind că nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazurile medicale.

Duşa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că este convins în cazul în care ninsorile vor fi abundente vor apărea, probabil, "unele probleme", însă s-au dispus măsuri de acţiuni preventive, precum împrăştierea de material antiderapant şi restricţionarea temporară a circulaţiei, până la crearea condiţiilor de deplasare.
  
El a adăugat că le-a atras atenţia autorităţilor să ia măsuri pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare, în caz de ninsori abundente, subliniind că nu se va merge cu urna volantă la cei înzăpeziţi, ci doar la cazuri medicale.
  
"Am atras atenţia primarilor şi prefecţior, preşedinţilor de consilii judeţene să ia toate măsurile pentru degajarea căilor de acces spre secţiile de votare. Ce vreţi să vă spun, că organizez eu transportul spre secţia de votare? Nu pot să spun asta. Nu. Vom lua măsuri, prin instituţiile abilitate, să degajăm drumurile şi căile de acces spre secţiile de votare. Deci conform Legii 35/2008, la solicitarea cetăţeanului care nu se poate deplasa şi cu adeverinţă de la medic că este în imposibilitatea de a se deplasa, la fiecare secţie de votare trebuie să existe o urnă volantă şi se deplasează o echipă din Biroul Electoral la persoana respectivă. Dar aceasta nu înseamnă că se deplasează la cei care sunt înzăpeziţi. Se deplasează la persoanele care conform actului medical nu se pot deplasa spre secţia de vot", a arătat Mircea Duşa.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2012 urna mobila