x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie

de Mediafax    |    01 Sep 2012   •   11:05
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie

Guvernul a stabilit sambata ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie, informeaza Mediafax.

Anuntul a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, dupa sedinta de sambata a Executivului.

La inceputul sedintei, premierul Victor Ponta spunea ca Guvernul va adopta data de 2 decembrie pentru alegerile parlamentare, dar i-a cerut ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova, sa aiba discutii cu PDL pentru data de 25 noiembrie.

"Astazi suntem obligati sa adoptam data de 2 decembrie. E o data rea, din punctul meu de vedere, pentru ca sunt festivitatile de 1 Decembrie, este liber si de Sf. Andrei. Ar fi fost de o mie de ori mai bine sa fie pe 25 noiembrie. Nu stiu ce calcule are PDL, ca daca mai intarzie o saptamana alegerile nu stiu cat o sa mai creasca ei in sondaje. Haideti sa adoptam de principiu data de 2 decembrie si o sa va rog, domnul ministru pentru relatia cu Parlamentul, poate reusiti sa aveti o discutie luni si cu grupul PDL, pentru ca ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, si poate ii convingeti ca e bine pentru binele tuturor sa vina cat mai multi oameni la vot", a declarat premierul Ponta.

Pentru prima data in acest an, sarbatoarea Sf. Andrei, care este vineri 30 noiembrie, va fi zi nelucratoare. Aceasta va fi urmata sambata 1 Decembrie de sarbatorirea zilei nationale, iar duminica 2 decembrie ar urma sa aiba loc alegerile parlamentare.

La alegerile parlamentare, alegatorii pot vota doar in colegiul in care isi au domiciliul.

×
Subiecte în articol: guvern Victor Ponta alegeri parlamentare