x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianta / Roman si Geoana fac un Pol Social pentru anticipate

Alianta / Roman si Geoana fac un Pol Social pentru anticipate

de Oana Stancu Zamfir    |    Lavinia Dimancea    |    12 Iul 2005   •   00:00

Mircea Geoana, Adrian Nastase si Petre Roman pun la cale crearea unui Pol Social cu care sa candideze la scrutinul din toamna, ne-au declarat ieri surse din ambele formatiuni.

INTALNIRE. Cei trei au avut o intalnire sambata la sediul PSD, in care au cazut de acord asupra formarii unei aliante de stanga care sa se opuna Aliantei PNL-PD, din care ar urma sa mai faca parte din partidul fostului ministru al Mediului, Petru Lificiu. Intalnirea ar concretiza o serie mai lunga de discutii dintre Roman si liderii PSD, care au avut loc si inainte de alegerile din 2004 si dupa acestea.

DENUMIRE. Polul Social, cum ar urma sa se numeasca uniunea PSD-Forta Democrata, ar duce astfel si la diparitia PSD de pe buletinele de vot, ceea ce ar putea sa ajute la spalarea imaginii celor care au pierdut precedentele alegeri.

REUNIRE. Pe de alta parte, polul i-ar aduce in aceeasi barca pe Ion Iliescu si pe Petre Roman, celebrul tandem al anilor ‘90. Mircea Geoana neaga insa ca ar fi vorba despre o revenire la FSN.

Intr-o declaratie acordata Jurnalului National, Geoana afirma ca ideea acestui pol este una "legitima", insa ca nu ar fi fost luata inca o decizie. "Petre Roman ne-a transmis o scrisoare oficiala in care doreste o consultare cu PSD pe ideea alegerilor care se profileaza si pe ceea ce dansul a numit o concentrare a fortelor de stanga. E un lucru legitim ceea ce ne propune. Nu am luat inca o decizie cu privire la relatiile viitoare cu Forta Democrata, insa nu e vorba de o intoarcere la era FSN", a declarat presedintele PSD.

ILIESCU, DORIT PE LISTE
Desi se opune declansarii alegerilor anticipate, PSD a intrat in febra pregatirilor pentru campania electorala: liderii judeteni au fost chemati ieri la Bucuresti pentru a stabili strategia de campanie, Biroul Permanent National a decis constituirea unor structuri "de planificare politica, comunicare publica si pregatire a campaniei electorale".
"PSD scoate stindardul de lupta si porneste in precampania electorala cu scopul explicit de a forma viitorul Guvern", a declarat Geoana, precizand ca, pana la declansarea anticipatelor, PSD are obligatia de a incerca o formula de depasire a crizei, inclusiv "formarea unei alte majoritati".
Ion Iliescu este asteptat si el sa puna umarul la campanie, desi rolul lui este inca incert. Mircea Geoana s-a rezumat la a spune ca partidul doreste ca Iliescu sa ocupe un loc pe listele parlamentare si ca nu se poate vorbi la acest moment de o implicare a lui efectiva, in lipsa unor discutii pe aceasta tema.
×
Subiecte în articol: politic psd geoană