x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu acuză TVR de cenzură

Alina Gorghiu acuză TVR de cenzură

27 Noi 2016   •   15:41
Alina Gorghiu acuză TVR de cenzură

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, acuză TVR de cenzură, după ce postul public de televiziune a amânat difuzarea unui interviu acordat de premierul Dacian Cioloş în emisiunea "Viaţa Satului". 


"TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la faţă. Vine un moment când şefimea susţinută are de dat înapoi pentru toţi anii în care administraţia pesedistă le-a acoperit pierderile şi lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloş pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să îşi etaleze nestingherit "meritele". Mai mult, Cioloş nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie când a fost la TVR era şi una şi alta", a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook. 


Potrivit acesteia, "dublul standard al televiziunii publice" ar avea şi o "motivaţie privată", şi anume faptul că "unuia dintre şefii obişnuiţi cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General". 



"TVR rămâne, în ciuda jurnaliştilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, a interesului de grup al PSD, uitând că este susţinută totuşi din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenţia şi astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independenţă jurnalistică. Sunt contrariată profund de tot ce se întâmplă, de cenzura impusă şi, ce e cel mai grav, am senzaţia că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. "Idolii" politici ai PSD", mai scrie preşedintele PNL. 



Alina Gorghiu mai atrage atenţia că dacă "societatea civilă, organizaţiile de media şi CNA-ul nu reacţionează", înseamnă că nu se înţelege "gravitatea cenzurii de care este în stare PSD", potrivit Agerpres.

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului', ţinând cont că este perioadă de campanie electorală. 

Citeşte şi:

TVR amână difuzarea interviului cu Dacian Cioloş

×