x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu, despre Vlad Voiculescu: Nu am niciun fel de plan acum cu domnia sa, dar nu exclud o colaborare

Alina Gorghiu, despre Vlad Voiculescu: Nu am niciun fel de plan acum cu domnia sa, dar nu exclud o colaborare

08 Oct 2016   •   14:51
Alina Gorghiu, despre Vlad Voiculescu: Nu am niciun fel de plan acum cu domnia sa, dar nu exclud o colaborare

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, că liberalii nu exclud o viitoare colaborare cu actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, subliniind, însă, că o eventuală intrare a acestuia în formaţiunea liberală este o opţiune care îi aparţine lui.

"Cu un ministru acum pe funcţie poţi colabora în diverse forme. E un om care, din punctul meu de vedere, are deja suficientă expertiză în politicile publice din domeniul Sănătăţii cât să poată contribui pe viitor în orice formă. Depinde care vor fi nevoile la un moment sau altul ale PNL. Nu cred că dacă o să i se ceară sprijinul, ajutorul, colaborarea, va spune nu în viitor. Deci, nu am niciun fel de plan în acest moment cu domnia sa, dar nu exclud o colaborare", a spus preşedintele PNL, întrebată la finalul CNC despre forma de colaborare pe care liberalii o au în vedere cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, participant în calitate de invitat la reuniunea liberală.

Despre o eventuală intrare a lui Voiculescu în PNL, Gorghiu a spus că este "o opţiune a fiecărui om care nu are calitate de membru de partid dacă se înscrie sau nu într-un partid politic".

"Ce pot să vă spun, însă, este faptul că-l apreciez", a adăugat ea.

În cadrul şedinţei CNC, preşedintele PNL a mulţumit ministrului Sănătăţii pentru prezenţa la reuniune. "Asta este România normală, cea în care un ministru tehnocrat acceptă invitaţia dreptei româneşti să vorbească despre politicile publice în sănătate. Aceasta este România normală, cea în care impui continuitate pe proiecte importante de la o guvernare la alta", a declarat Gorghiu în discursul susţinut în faţa celor peste 700 de delegaţi prezenţi la reuniunea liberală.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a lansat, sâmbătă, un apel către politicieni să susţină măsurile conţinute în Strategie Naţională pentru Resursă Umană în Sănătate, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, adăugând că sistemul Sănătăţii poate fi curăţat "doar în echipă".

"Ştiţi de ce sunt aici? În programul dumneavoastră de guvernare am citit că reforma în sănătate este unul dintre principalele subiecte şi asta mă bucură mai ales că o parte din măsurile pe care Guvernul Ciolos deja le-a demarat se află şi în programul dumneavoastră", a afirmat Voiculescu, în faţa delegaţilor prezenţi la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare al PNL.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat sâmbătă dimineaţa, pe contul său de Facebook, că nu va candida la alegerile parlamentare, el dorind să folosească "fiecare oră care i-a mai rămas din mandat pentru a duce la capăt" proiectele importante aflate în lucru la minister.

În aceeaşi postare, Vlad Voiculescu precizează că a fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Naţional Liberal şi a acceptat să meargă, însă "doar pentru a vorbi despre sistemul sanitar".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu alina gorghiu