x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Fac un apel către Tudorel Toader să nu declanşeze o criză fără motiv în sistemul de justiţie

Alina Gorghiu: Fac un apel către Tudorel Toader să nu declanşeze o criză fără motiv în sistemul de justiţie

22 Feb 2018   •   16:52
Alina Gorghiu: Fac un apel către Tudorel Toader să nu declanşeze o criză fără motiv în sistemul de justiţie
Sursa foto: Agerpres

Senatorul PNL Alina Gorghiu a făcut joi un apel către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "să nu declanşeze o criză" în sistemul de justiţie.

"Fac un apel către Tudorel Toader să nu declanşeze o criză fără motiv în sistemul de justiţie. Remarc ipocrizia liderilor PSD şi ALDE care au transmis că lasă întreaga răspundere asupra lui Tudorel Toader. În seara aceasta, Tudorel Toader poate fi câştigătorul premiului 'Zmeura de aur', echivalentul Oscarului pentru cel mai prost actor, sau poate să facă o figură plăcută pentru mulţi oameni, mai puţin pentru PSD-işti. Remarc cât de ipocrită e poziţia liderilor PSD şi ALDE care mimează faptul că nu se implică în această problemă, în condiţiile în care ştim toţi care sunt obiectivele lor politice. De aceea, fac un apel la Tudorel Toader să nu declanşeze o criză în sistemul de justiţie fără niciun motiv, propunând concluzii hazardate şi măsuri prin care se genereze dezbinare", afirmă Gorghiu pe Facebook.

În opinia sa, trebuie să fie aşteptate concluziile Inspecţiei Judiciare şi ale celorlalte structuri care anchetează situaţia de la Ploieşti.

"Această 'joacă' de-a rapoartele, care a început de anul trecut, trebuie să înceteze astăzi şi asta este ceea ce aştept de la conferinţa de presă de la ora 18.00", afirmă Gorghiu.

Inspecţia Judiciară a anunţat pe 16 februarie că se fac verificări prealabile la Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, pentru identificarea eventualelor indicii privind săvârşirea unor abateri disciplinare.

"În prezent, o echipă de inspectori judiciari de la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori efectuează verificări prealabile, în conformitate cu dispoziţiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a se stabili dacă există indicii în legătură cu săvârşirea unor abateri disciplinare", se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, verificările au fost demarate după ce instituţia s-a sesizat din oficiu, pe 12 februarie, ca urmare a apariţiei în media a unor informaţii privind activitatea profesională şi conduita unor procurori de la DNA Ploieşti.

Tudorel Toader urmează să prezinte joi, la ora 18,00, la Ministerul Justiţiei, conţinutul şi concluziile raportului cu privire la activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu tudorel toader