x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

Alina Gorghiu: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

01 Apr 2016   •   22:17
Alina Gorghiu: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că liberalii se vor opune, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, interzicerii filmării votului cu bile.

"La Cameră, luni, se discută în Biroul permanent interzicerea filmatului votului cu bile. (...) Ne întoarcem la platforma cu care PSD ne-a obişnuit de 26 de ani, de fapt la platforma partidului care înainte de 1989 reuşea să cucerească minţile multor oameni din România. Nu e o glumă, vorbim de interzicerea în România a unei activităţi cât se poate de normale făcute de presă, anume aceea de monitorizare a activităţii şi a votului parlamentarilor din România. Dacă noi azi ne punem problema să ajungem la tot felul de acte de cenzură, aşa cum mai deunăzi voia domnul Dragnea prin legea defăimării, înseamnă că n-am învăţat nimic din ideea de democraţie în România. Votul nu ar trebui să fie unul secret în cazul ridicării de imunităţi", a spus Gorghiu.

Liderul liberal a amintit că PNL a depus un proiect de lege în urmă cu peste doi ani care prevedea ca votul la ridicarea imunităţilor să nu fie unul secret.

"În Biroul permanent, evident că ne vom opune, dar majoritatea aparţine aceleiaşi structuri politice, motiv pentru care aşteptaţi-vă ca, în ciuda protestelor noastre, să vă fie interzisă inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi", a completat copreşedintele PNL.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu pnl vot cu bile