x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu s-a întâlnit, în SUA, cu Donald Rumsfeld şi cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanţilor

Alina Gorghiu s-a întâlnit, în SUA, cu Donald Rumsfeld şi cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanţilor

04 Feb 2016   •   18:27
Alina Gorghiu s-a întâlnit, în SUA, cu Donald Rumsfeld şi cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanţilor
Sursa foto: Facebook

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, că s-a întâlnit, în cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, cu fostul secretar al Apărării, Donald Rumsfeld, şi cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanţilor.

"Întâlnirea cu Donald Rumsfeld, pe care am avut-o la Washington, a fost un moment pe cât de aşteptat, pe atât de interesant pentru mine. (...) Am avut şansa de a descoperi în persoana domnului Rumsfeld un lider extrem de deschis, cu un extraordinar simţ al umorului şi un bun cunoscător al realităţilor geopolitice din spaţiul ţării noastre. Donald Rumsfeld este şi un prieten vechi al României, aderarea ţării noastre la NATO petrecându-se în timpul ultimului său mandat de Secretar al Apărării.
Discuţia pe care am purtat-o mi-a întărit convingerea că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite are rădăcini solide, nu numai la Bucureşti, ci şi la Washington", a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Alina Gorghiu a avut o întrevedere cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanţilor.

"Doamna Walorski e o prietenă adevărată a României şi cunoaşte bine ţara noastră, unde a şi locuit o perioadă şi a înfiinţat o fundaţie de caritate pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi. Discuţia pe care am avut-o a vizat inclusiv tematica de gen. (...) I-am spus doamnei Walorski că România face progrese legate de combaterea violenţei domestice şi am vorbit, totodată, despre iniţiativa PNL pentru echilibrul de gen în politică", a relatat, joi, copreşedintele PNL, pe aceeaşi pagină de socializare.

La această postare, Alina Gorghiu a ataşat o fotografie de grup în care apar şi şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, ambasadorul României în SUA, George Maior, precum şi parlamentarii Ben Oni Ardelean şi Iulian Dumitrescu.  AGERPRES

×