x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alipirea Mureşului la Harghita şi Covasna, "ca şi cum ai săpa grădina cu doi handicapaţi".

Alipirea Mureşului la Harghita şi Covasna, "ca şi cum ai săpa grădina cu doi handicapaţi".

de Veronica Micu    |    09 Iun 2011   •   06:48
Alipirea Mureşului la Harghita şi Covasna, "ca şi cum ai săpa grădina cu doi handicapaţi".

Primarul municipiului Targu Mures, pedelistul Dorin Florea, nu crede ca judetul Mures ar trebui alipit "emotional" la Harghita si Covasna, asa cum prevede proiectul UDMR privind regiunile de dezvoltare, spunand ca ar fi ca si cum cineva s-ar apuca de lucru "cu doi handicapati".

"Auzi aici ca esti maghiar si vreau sa intelegi acest lucru. Tu crezi ca mie mi-ar conveni Muresul sa-l lipesc doar emotional cu doua judete sarace? Voi asa va imaginati? Adica, hai sa muriti cu totii? Din punct de vedere cultural e normal ca maghiarii sa tina la etnia lor. E normal. Dar din punct de vedere al unei regiuni de dezvoltare puternice...nu te duci niciodata. Du-te tu si apuca-te de lucru si ia-ti doi handicapati langa tine si apuca-te sa sapi gradina", a declarat Florea intr-o conferinta de presa, citat de RTv. Dorin Florea a precizat, insa, ca sustine necesitatea reorganizarii administrative a tarii, dar a tinut sa sublinieze ca nu este adeptul asumarii raspunderii pe acest proiect propus de PDL.

Reactia UDMR la declaratiile lui Dorin Florea a aparut imediat. "Este o declaratie suburbana. Atata poate. Mai mult nu vreau sa comentez. Problema e ca omul asta este si vicepresedinte al PDL. E un om frustrat care nu poate sa se exprime altfel", a declarat pentru realitatea.net, senatorul Frunda Gyorgy.

Declaratia lui Florea a fost taxata si de deputatul Lakatos Peter: "Acum nu va asteptati sa ma cobor eu la nivelul limbajului lui Florea. Lipsa de cultura si de decenta e drept universal. Daca ar fi dupa domnul Florea , noi, ca tara, nu am mai fi intrat in UE si am fi fost considerati handicapati, pentru ca suntem mai saraci. Domnul Florea jigneste prin declaratiile sale si judete precum Vaslui, care sunt mai sarace. E o viziune ingusta care caracterizeaza omul".

"Pacat ca jignesti oamenii care au deficiente fizice sau psihice si carora viata nu le-a dat sa fie intregi. Daca domnul primar gandeste asa poate ar trebui sa renunte la functie si sa faca altceva", a punctat si deputatul Korodi Attila.

×